Header Ads

VÖRÖS KÓDOT adtak ki! Rekkenő forróság érkezik Magyarországra. Mutatjuk a pontos részleteket:


A következő héten kritikus, elviselhetetlen hőség ígérkezik Magyarországra. Pénteken viszont leszakad az ég az előrejelzések szerint. Mutatjuk a pontos részleteket:

Csak vízpart közelében lesz elviselhető a következő hét: hétfőn még gyengébb hidegfront alakítja térségünk időjárását, de másnaptól rekkenő, 35 fok feletti hőség érkezik a Kárpát-medencébe.

A köpönyeg.hu és a met.hu információi szerint keddtől kevés felhő lesz az égen, csapadék pedig szinte egyáltalán nem várható. Csütörtökön és pénteken 36 fokig, vagy még a fölé is kúszhat a hőmérő higanyszála. Pénteken előreláthatólag hidegfronttal zárul a kéthetes hőhullám egy újabb szakasza, de utána sem reménykedhetünk túlzott lehűlésben: tikkasztó, 33 fok környéki maximumokkal számolhatunk.

Így, aki Lana del Rayre, vagy Parov Stelarra kíváncsi a hamarosan kezdődő Sziget Fesztivál pénteki napján, jobb, ha esőkabátot is csomagol magával. A Fezen Fesztivál utolsó előtti napja programjainak jelentős részét a Székesfehérvárra érkező hatalmas zivatar és vihar következtében hajnali egy órakor a szervezők katasztófavédelmi utasításra hivatkozva leállították , nehogy tömegtragédia következzen be – a péntek este szervezői ennek tudatában már most készülhetnek helyszíni B-tervekkel.

A közelgő hőség rendkívül megviseli az időseket és a betegeket, különösen a szív-és érrendszeri panaszokkal küzdők életét. A kisgyermekek is nagyobb eséllyel vannak kitéve napszúrásnak.Az egyik legnagyobb veszély a panellakásokban élőket érinti. A lakásokban klímaberendezés nélkül a 32-33 fokot is elérheti a hőmérséklet.