Header Ads

Az ország kertésze Bálint gazda, ÍGY ünnepelte 99. születésnapját - Azt is elárulta mik a tervei...Képek

Az ország kertésze Bálint gazda, ÍGY ünnepelte 99. születésnapját - Azt is elárulta mik a tervei...Képek


Budapest — Szűk családi körben, pezsgővel ünnepelte 99. születésnapját Bálint György, az ország Bálint gazdája.

Hazánk leghíresebb kertészmérnöke az elmúlt években gyakran betegeskedett, ám most, közel 100 évesen kiváló egészségnek örvend. Állítja, ennek ellenére nem tervez előre.

– Bár imádom a munkámat, a családomat, és szeretném minél tovább látni, ahogyan az unokáim és a dédunokáim felnőnek, nincs tervem arra, hogy érjem meg a 100. születésnapomat, ami jövőre lesz. Én már csak két hétre előre tervezek, mint az időjósok. Na persze nem készülök a halálra, de azt szinte biztosan mondhatom, hogy két hét múlva még itt leszek. Bár régebben sokat kellett kórházba járnom, mert gyengélkedtem, szerencsére régóta elkerült a baj. A legjobbakat remélem
Így ünnepelte születésnapját:

Pezsgővel koccintottunk, persze én csak mértékkel ittam, ezután jött a hidegtál, ami nagy kedvencem, utána pedig együtt leültünk az asztalhoz, és ebédeltünk egy jót. Külön öröm volt, hogy a fiam, János hozta a tortát, nagyon finom volt – mesélte Bálint gazda.


Bálint gazda az utóbbi időben három igazán rangos elismerésben is részesült. Tavaly kapta meg a Hazám-díjat, valamint a Prima Primissima díjat, idén pedig átvehette a Magyar Szabadságért díjat.

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!