Header Ads

Dr. Donáth Ferenc: Reggel éppen csak elkezdődött a nap, amikor egy szörnyű esethez riasztottak! Ami ezután történt arról úgy gondolom mindenkinek tudnia kell! Sajnos ÍGY működik ma Magyarországon az egészségügy!

Dr. Donáth Ferenc: Reggel éppen csak elkezdődött a nap, amikor egy szörnyű esethez riasztottak! Ami ezután történt arról úgy gondolom mindenkinek tudnia kell! Sajnos ÍGY működik ma Magyarországon az egészségügy!dr. Ferenc Donáth: KÓRHÁZI ÉLETKÉPEK

Reggel alig kezdődött a nap, amikor riasztottak egy rosszulléthez. A kolléganőm betege, ő ügyelt és hazament. Reggelizés közben állt be a klinikai halál. Az újraélesztés sikeres, a beteg keringése, légzése, majd tudata is visszatér, mire, a központi intenzívről az ifjú orvos ide ér már beszélgetni is képes. Ránéz a betegre, aki 84 éves, inkontinencia betétben fekszik, felfekvése miatt mindkét lábfején kötés van. Bár hallja, hogy a beteg légcsövében ott szörcsög a tea, meg a reggeli, de úgy dönt, nem veszi át a beteget, hanem helyszínen hagyja. Tiltakozom, hiszen szabály még a kórházban, hogy sikeresen reanimált beteget az intenzíven kell megfigyelni, mert el kell távolítani az idegentestet a tüdőből, de nem válaszol, ott hagy.

Jön a telefonálás;
1. gégészet, ahol fel sem veszik a kagylót
2. a tüdő: ahonnan a KÁNY-hoz utasítanak, hogy a Duna túlpartjára küldjem tüdő- tükrözés céljából a beteget
3. majd ismét az intenzív, mert közben ismét meghalt a beteg. Újból ugyanaz. Újraélesztés ami eredményes, és visszaérkezik a kolléga. Telefonálgat. Közben , mi próbáljuk stabilizálni a beteg egyre romló állapotát, de nem megy.

Először a tudat, majd a légzés, a vérnyomás száll el. De a szív elektromos működése még fennmarad.

Ezért is végül; 3 órával a félrenyelés után átveszik a beteget, de már reménytelen állapotban, csak a papír kedvéért.

Felháborító, hogy ÍGY működik ma Magyarországon az egészségügyi rendszer és lehetetlenné teszi, hogy hatékonyan végezzem a munkám! Osszátok!

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!