Header Ads

Hatalmas elismerésben részesült mindannyiunk "Bálint gazdája", a 98 éves Bálint Gyuri bácsi! Ezúton is gratulálunk ehhez a nívós díjhoz - További jó egészséget!

Hatalmas elismerésben részesült mindannyiunk "Bálint gazdája", a 98 éves Bálint Gyuri bácsi! Ezúton is gratulálunk ehhez a nívós díjhoz - További jó egészséget!

Hazám-díjat kapott Bálint gazda!

Hogy mi is az a Hazám-díj:
A Hazám-díjat a XXI. Század Társaság 2001. október 31-én alapította értékőrző és értékteremtő életműve elismeréseként. A díjat József Attila Hazám[1] című szonettsorozatának címéről nevezték el. A díjat minden évben hét személynek adományozzák egy héttagú kuratóriuma javaslata alapján, a magyar történelem első köztársaságának kikiáltásának napján.

Az idei év kitüntetettjei között volt a 98 éves Bálint György kertészmérnök, a rendkívül népszerű "Bálint gazda". Az elismerést Bálint György kertészmérnök a magyar kertészeti kultúra terjesztéséért és a szabadidő hasznos eltöltését szolgáló tanításai, továbbá példamutató humánuma elismeréseként vehette át.

A díjat odaítélő kuratórium tagjai: Vámos Tibor akadémikus, a kuratórium elnöke, Ágh Attila politológus, Gönczöl Katalin kriminológus, Kocsis András Sándor, a XXI. Század Társaság elnöke, Romsics Ignác történész, Tompa Andrea író, színikritikus és Varga Gyula közgazdász.A további díjazottak között volt még:

- Rakovszky Zsuzsa
- Bródy János
- Csányi Vilmos
- Egyed Ákos
- Jordán Tamás
- Vitray Tamás

Ezúton is szeretnénk gratulálni minden díjazottnak! További jó egészséget kívánunk Gyuri bácsinak! Egy hatalmas lájkkal fejezzük ki mi is gratulációnkat!

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!