Header Ads

Friss! Prima Primissima díjat nyert az ország kertésze, a 98 éves Bálint György! Ekkora összeget vehetett át - Ezúton is gratulálunk ehhez a neves elismeréshez!

Friss! Prima Primissima díjat nyert az ország kertésze, a 98 éves Bálint György! Ekkora összeget vehetett át - Ezúton is gratulálunk ehhez a neves elismeréshez!Nemrégiben nyert Hazám díjat a 98 éves Bálint György kertészmérnök, közismertebb nevén "Bálint gazda". 


Most pedig a Prima Primissima díj nyertese lett. 

Az elismerést Bálint György kertészmérnök a magyar kertészeti kultúra terjesztéséért és a szabadidő hasznos eltöltését szolgáló tanításai, továbbá példamutató humánuma elismeréseként vehette át.

Magyar népművészet és közművelődés kategóriában a 98 esztenddős Bálint György kertészmérnök, ismertebb nevén Bálint gazda vehette át a 15 millió forinttal járó díjat.Somkuti András, a Docler Holding elnöke (j) átadja a magyar népmûvészet és közmûvelõdés kategória Prima Primissima Díját Bálint György kertészmérnöknek a fõvárosi Müpában rendezett díjkiosztó gálaesten 2017. december 1-jén.

Bálint György 1941-ben a Magyar Királyi Kertészeti Akadémián kertészmérnöki oklevelet, majd a Magyar Agrártudományi Egyetemen agrármérnöki diplomát szerzett.

1949-től agrártankönyveket írt és szerkesztett, majd a Kertészeti Kutatóintézetben, később a Mányi Állami Gazdaság főagronómusaként dolgozott. 1967-től a Kertészet és Szőlészet című hetilap főszerkesztője. Ezzel egy időben szerkesztette a Kertgazdaságot, a Kertbarát Magazint és a Kerti Kalendáriumot.

1981-től 2009-ig a Magyar Televízió Ablak című magazinműsorának állandó munkatársa volt. Televíziós szerepvállalása óta Bálint gazdaként emlegetik.

Az ország kedvence újságokban és az interneten napjainkban is népszerűsíti a kertészkedést. Unokája segítségével Facebook-oldalára naponta több poszt is kikerül.A díjról:

A Prima Primissima díjat Demján Sándor vállalkozó a Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) támogatásával alapította 2003-ban; célja „a magyar értelmiség eredményeinek megőrzése, a hazai tudomány, művészet és kultúra fejlesztésének pártoktól független erősítése”.

Az alapítványi formában felajánlott összeg több mint 2 milliárd forint volt, amit 10 éven keresztül terveztek kiosztani a kiemelkedő tevékenységet felmutató, évente 30 jelöltből kiválasztott nyertesek között. 2013-ban a díj gondozását és finanszírozását az OTP Bank vállalta át.

Ezúton is szeretnénk gratulálni és további jó egészséget kívánunk Gyuri bácsinak! Egy hatalmas lájkkal fejezzük ki mi is gratulációnkat! 

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!