Header Ads

Vigyázz! Ez a szobanövény megmérgezte a fiam! Minden lakásban megtalálható mégis csak kevesen tudják, hogy ennyire veszélyes! Ezek a tünetek...Osszátok!

Vigyázz! Ez a szobanövény megmérgezte a fiam! Minden lakásban megtalálható mégis csak kevesen tudják, hogy ennyire veszélyes! Ezek a tünetek...Osszátok!


Azt mondják, a növények hatalmas hasznot nyújtanak az emberiségnek, de vannak hatalmas károk is, amit okozhatnak. Mindenki szereti a lakásában a szobanövényeket, mert szépek, oxigénnel telítik a levegőt, nyugtató hatásuk lehet testre és lélekre egyaránt.

De olvasd ezt el figyelmesen, a kisfiam meghalt, mert megkóstolta ennek a növénynek a levelét, feldagadt tőle hatalmasra a nyelve, és elzárva a levegő útját, a kicsim megfulladt.

Ezt a növényt szerte a világon tartják az otthonokban és a munkahelyi irodában, pedig a tudósok is óva intenek, hogy egy kisgyereket 1 perc alatt megölhet, egy felnőttet pedig negyedóra alatt.

Ha csak hozzáér valaki a sérült levélhez, és utána belenyúl a szemébe, az vakságot okozhat örökre. Ezt mindenkinek tudnia kellene.

Az egész úgy kezdődött, hogy a kis Esteban nyugodtan játszott a szobában. Nem sokkal később az ötéves kisfiú azt mondta anyukájának, hogy rosszul érzi magát. Mivel nem látszott rajta semm, az anya azt hitte csak fáradt, vagy a gyomra rendetlenkedik, ami sokszor előfordul kis gyerekeknél. Nem sokkal később azonban a gyerek elkékült, és kapkodni kezdte a levegőt. Az anya azonnal a mentőket tárcsázta, hamar megérkeztek és kórházba szállították Estebant. Az orvos azonnal látta, hogy valami mérgezés történt, fél óráig küzdöttek az életéért, de sajnos nem tudták megmenteni. Az anya nem is sejtette, mivel mérgezte magát meg a gyermek.

Az orvosok azonnal toxikológiai vizsgálatot rendeltek el, és kiderült, magas volt a vér kalcium oxalát szintje

A buzogányvirág nevű növény tartalmazza ezt a mérget. Sokan tartják, mert nagyon igénytelen, bárhol megmarad. Nem is tudják, milyen veszélyes. Csak az Usában évente több tízezer buzogányvirág mérgezést észlelnek, és ebben nincs benne a kisállatok mérgezése.• Buzogányvirág (Dieffenbachia)A növény nagy, élénkzöld, feltűnő foltokkal tarkított levelei nagyon mutatósak, ám óvatosan kezeljük, és kisgyermekek számára lehetőleg elérhetetlen helyen tartsuk, mert nedve mérgező. Buzogányvirágnak is nevezik, mivel az egyes fajtáknál fellelhető virágzati tengely csupasz, úgymond bunkóban végződik. E dísznövények levele és szára sérülés esetén olyan anyagot választ ki, amely erősen irritálja a száj nyálkahártyáját, duzzadást, viszketést, sőt légzési zavarokat is okoz, ha lenyelik ezt az anyagot. A kívánatos csemegének tűnő virágzat vagy levél elrágásának kellemetlen következményei hamarosan jelentkeznek: a szájban, a torokban égő, maró érzés lép fel. A megduzzadt nyálkahártyák miatt nyelési nehézség és beszédképtelenség is jelentkezhet. A szembe kerülve komoly kötőhártya-gyulladást okoz.

Ha számodra is hasznos információval szolgált a cikk és fontosnak érzed, hogy erről minél több ember tudjon, kérlek oszd meg ismerőseiddel is!

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!