Header Ads

Rohamléptekben drágul a tojás. Napok alatt a kétszeresére emelkedett! Ma már 64 Ft-ért árulták, de ez még semmi! Napokon belül Ezt az összeget is elérheti 1 db tojás ára!

Rohamléptekben drágul a tojás. Napok alatt a kétszeresére emelkedett! Ma már 64 Ft-ért árulták, de ez még semmi! Napokon belül Ezt az összeget is elérheti 1 db tojás ára!

Brutális áremelkedés jelent meg a tojástermékeknél. Rohamléptekben drágul a tojás, napok alatt kétszeresére növekedett az ára a boltokban, de karácsonyig előfordulhat még egy drágulási hullám. Jelenleg 40-60 forintért tudjuk megvenni darabját 20-30 helyett, azonban nem tudni, hogy mikorra várható az árcsökkenés. Az elkövetkezendő napokban nem kizárt az további 5-8 forintos áremelkedés sem.Az Auchan-ban ma például 64.-ft volt a legolcsóbb, piacon 58 forintért kínálták. Hol lehet a vége? Ez az emelés nagyon megviseli a családok költségvetését!Európában és Magyarországon is megindult az étkezési tojás árának emelkedése, ami várhatóan az év végéig kitart – közölte a Baromfi Termék Tanács (BTT).A tájékoztatás szerint az árváltozásokat az okozza, hogy az év eleji madárinfluenza-járvány, illetve a közelmúltbeli fipronilos rovarirtószeres tojásszennyezési ügy miatt Európa-szerte sok tyúkot kellett levágni, ezért az európai tojástermelés csökkent.A budapesti Nagybani Piac adatai szerint a megbízható termelésből származó, jó minőségű magyar étkezési tojások árai megközelítik, illetve meg is haladják a darabonkénti 50 forintot. A mostani árnövekedés az év végéig kitarthat, és 60-70 forint közötti hazai fogyasztói tojásárak is kialakulhatnak – jelezte a BTT.Hangsúlyozta ugyanakkor azt is: a magyar vásárlók számára előnyösebb helyzetet teremt, hogy az étkezési tojás általános forgalmi adója (áfa) az év elejétől 27 százalékról 5 százalékra csökkent. A kisebb áfa miatt a hazai fogyasztók a mostani drágulás után darabonként 5-8 forinttal olcsóbban juthatnak majd étkezési tojásokhoz a nagyobb adókulcsokat alkalmazó környező országok vásárlóihoz képest.

Forrás

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!