Header Ads

Reggel kinézve az ablakon Ez a látvány fogadott a lakótelepi kukánknál! Amit láttam, azt senkinek nem kívánom! Nem néztem tovább tétlenül azonnal cselekedtem...

Reggel kinézve az ablakon Ez a látvány fogadott a lakótelepi kukánknál! Amit láttam, azt senkinek nem kívánom! Nem néztem tovább tétlenül azonnal cselekedtem...A 9. kerületben élek a családommal egy 3 szobás panellakásban..Nem vet fel minket a pénz, a szüleim minimálbérért dolgoznak, én még tanulok és gyakorlatozom egy étteremben, amiért kapok egy kis ösztöndíjat, ami sokat segít a szüleimnek a rengeteg kiadásban.

Szombat lévén még pihentem a szobámban, pizsamában amikor az ablakon keresztül megpillantottam ezt a kis családot az utcai kukák előtt. A gyerekek nagyon picikék voltak, és alul öltözöttek, a szülők is reszkettek annyira fáztak. A szívem összeszorult, és elkezdtem zokogni..

A következő pillanatban az apuka mélyen behajolt a kukába és kivett nagyjából 3 csonka kifli maradékot, amit szétosztott a két kicsi között. Ahogy láttam, hogy elkezdték majszolni, már nem láttam a sírástól, és csak azt éreztem, hogy ha létezik Isten, hogy hagyhatja hogy ilyen pici gyerekek nélkülözzenek. Nem fogok politizálni, de tenni kéne ez ellen valamit, nem?

Nem tudtam tétlenül nézni tovább, ezért gyors felöltöztem és lesétáltam a negyedikről, nem érdekelve hogy mennyire koszosak, vagy nem épp bizalomgerjesztőek a szülők, felhívtam őket a lakásunkba, és étellel kínáltam őket. A szüleimnek sem volt kérdés hogy étellel kínáljuk.e őket vagy sem..

Nagyon jó volt látni ahogy a gyerekek ettek, és talán életükben először családias környezetben jól laktak..


Nem azért osztottam meg veletek ezt a történetet, hogy engem méltassatok, hanem mert arra szeretnélek megkérni Titeket, hogy ha megteheted étellel segíts az elesetteken, az érzés amit érezni fogsz utána semmivel sem mérhető, olyan kellemes érzést a lelkem előtte sosem érzett, mint most!

Köszönöm, hogy elolvastad a történetem! S. Szabina


Forrás

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!