Header Ads

Még most is a könnyeimmel küzdök, ha a történtekre és a nagymamámra gondolok! Olyat kellett átélnie, amire nincsenek szavak! Hogy képes ilyenre egy ember?!

Még most is a könnyeimmel küzdök, ha a történtekre és a nagymamámra gondolok! Olyat kellett átélnie, amire nincsenek szavak! Hogy képes ilyenre egy ember?! 

Egy nagyon szomorú hírt kell megosztanom,a héten szerdán Mamámmal leutaztunk Debrecenbe a Kenézy Gyula Kórházba, mivel a Mikepércsi otthonban elő dédim kiszáradt!

A Kenézybe az emeleti női belosztályra került.

Mikor mi is megérkeztünk, dédim az ágy szélére volt lecsúszva, a feje a rácsnál és mivel az ágy matraca kisebb volt mint az ágy, így elég nagy rés volt és félig be volt csúszva a matrac és az ágy közé. Amikor oda mentem a pulthoz, hogy szeretnénk beszélni a kezelőorvossal, a nővér meghúzta a száját és annyit mondott, hogy valamerre arra van és legyintett egyet a kezével! Még csak rám se nézett miközben beszéltem hozzá. Végig a számítógépbe volt belebújva és a Farmerama nevezetű játékkal játszott!(Ha ezt nem a saját szememmel látom, hanem csak mesélik, én nem hiszem el, hogy ilyen megtörténhet!!!)

Nagy nehezen előkerült utána az orvos, majd bejött és elmondta, hogy mi volt a baj de a stílusa az borzasztó volt!

Az egyik nővér tette vette ott magát, hátha adunk neki pénzt!(tévedett!)

Vittünk dédimnek ételhordóban levest, meg egyéb más ételt is. Úgy gondoltam, ha visszaviszik az otthonba, tudjon mit enni, ha esetleg megéhezik, illetve folyadékot 4 litert. Megkértem a pultban ülő nővért, hogy mutassa meg hova tudom tenni az ételt - ekkor húzta a száját és kényesen oda vetette hogy ott van a hűtő! Tegnap este vitték vissza az otthonba de csak a mai napon tudtam velük beszélni. Mint kiderült, a nővérek elvették a dédim ételét és hiába kérte a nővérektől nem adták neki oda. Úgy voltak vele, egy 87 évessel nem foglalkoznak! Illetve az is kiderült, hogy rosszabb állapotba került vissza az otthonba, mint amilyenben elvitték!!

A mai napon délelőtt felhívtam az osztályt és megkérdeztem, hogy miért csinálták ezt!? Erre azt mondta a nővér: "Ő nem tud ilyenről!" Megkértem nézze meg a hűtőben hátha ott vannak az ételek. Elment megnézni de közben hallottam, hogy azt mondja a másik nővérnek: "szórakoznak valami itt maradt étellel." Mikor visszajött és közölte hogy nincs ott semmi, elmondtam neki szépen illedelmesen, hogy nem szórakozok, csak jó lenne tudni, miért vették el az ételeket!??Én szégyenlem magam azért, mert vannak ilyen nővérek, akik ilyet tesznek idős emberekkel!! Valamint még azt is szégyenlem, hogy ilyen egészségügyi rendszerben kell majd nekem is dolgozni!

Én soha nem lennék ilyenre képes!!

Aki már eddig eljutott és elolvasta azt amit írtam annak KÖSZÖNÖM SZÉPEN!!

Bogdán Nikolett!!

Forrás

Kérlek Titeket osszátok, hogy minél több emberhez eljuthasson ez a történet és talán elérjük azt vele, hogy ne ismétlődhessen meg hasonló eset!

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!