Header Ads

Hetek óta hallani arról, hogy jön a nyugdíjemelés, nyugdíjprémium és a karácsonyi Erzsébet utalvány. Ez viszont egy nagy átverés! Ez az igazság!

Hetek óta hallani arról, hogy jön a nyugdíjemelés, nyugdíjprémium és a karácsonyi Erzsébet utalvány. Ez viszont egy nagy átverés! Ez az igazság! 

Hetek óta hallani arról, hogy jön a nyugdíjemelés, nyugdíjprémium és a karácsonyi Erzsébet utalvány. Csak úgy repkedtek a 10-20-30 ezer forintok. De lássuk mi is a valóság ezzel kapcsolatban:

Igazándiból nem lesz nyugdíjemelés, csak nyugdíj korrekció! Elmagyarázom, mi is a különbség. Nem kapod meg januárig visszamenőleg a beígért 1 %-ot, helyette kapsz 0,8 %-os korrekciót. Minél kisebb a nyugdíjad annál kisebb összeget kapsz. Kiderült ugyanis, hogy az év első 8 hónapjában csak 2,4 % volt az infláció. No kérem, szeretném tudni, ki érzi ezt sorsfordítónak. Év elején csökkentették pár alapvető élelmiszernek az áfáját. Pár hétig ezek közül néhány alacsonyabb áron volt kapható. Majd elkezdtek kúszni fel az árak. Drágult minden. Tej, kenyér, hús mindegy,hogy baromfi vagy tőkehús, az ára jóval meghaladta és haladja az áfa csökkentés előtti árát. Jelentősen drágult a kávé, kakaó, vaj, tejföl, no és a zöldség és gyümölcsök ára is az egekbe szökött.

A kormány szerint viszont semmi sem lett drágább. Nem tudom, ők hol vásárolnak. Jelentősen nőttek a gyógyszer árak, az alapvető tisztítószerek árai. Hogy tetézzük a dolgot, az áremelésekben új divat jött. Kérem szépen, az 1 kg 90 dekára vagy 80 dekára csökkent, az ára viszont magasabb mint tavaly volt 1 kg-on. Már nem létezik a fél kiló fogalma sem. Helyette megismertük a 450 grammot. 10 dkg felvágottat sem kapsz. Van 70-90 grammig kolbász, szalámi –igaz, ezeket nyugdíjas meg sem tudja vásárolni. Már az egy liter sem biztos, hogy 1 liter, lehet, hogy csak 9 dl. De bejött a darabra felírható gyógyszer és injekció is. Igen kérem, olyan drága, hogy van 1-2-4 darabos gyógyszer felírási lehetőség, s ugyanez létezik injekcióban is. Döbbenetesen pofátlanul vernek át bennünket. De a kormányunk szédít, hogy több 10 ezer forinttal emelik a nyugdíjakat, mert mi fontosak vagyunk. De biztos, ami biztos alapon a beígért nyugdíj prémiumot maximalizálták, lehet bármennyi is a nyugdíjad, maximum 12 ezer forintot kapsz. Ugyanakkor ellenkező esetben, ha nyugdíjminimumot kapsz, ami 28500 forint, akkor van pofájuk 4260 forintot adni. Mert úgy számolják ki, hogy a nyugdíjadnak veszik az 1/4-ét, azt szorozzák 0,6 %-kal. Na ettől menjél a falnak!

Azoknak a nyugdíjasoknak, akik valamilyen oknál fogva ilyen kis pénzből élnek – mit élnek, nyomorognak – ez semmire sem elég. No, ez a hatalmas összeg nem számít bele a jövő évi nyugdíjemelésed alapjába. (Nesze semmi fogd meg jól!) De hatalmas “segítség” az emelkedő faárakhoz, már ha be tudod szerezni. Mert kérem ebben az országban 2. éve tüzelőhiány van! Döbbenetes, hány ember halálát fogja okozni a kihűlés. Említsük azért meg még ezt a nyugdíj korrekciót, mert ez tényleg megér egy misét. Novemberben a nyugdíjaddal együtt nem 11 hónapot kapsz, hanem 12 hónapot visszamenőlegesen. Ismétlem 0,8 %-t.Decemberben viszont ne várd, mert már előre megkaptad. Oszd be, javaslom. Mint ahogy örömködjél az Erzsébet utalványnak is, amiért a kormányt az Unió keményen megbüntette – Ezt a büntetést is a Te adódból és a Te járandóságodból fizették ki -. Nem pénzben fizetnek, amiből azt vehetsz, amire éppen szükséged van., hanem kapsz egy utalványt, amit viszont csak a meghatározott cikkekre válthatsz be. De elsőbbséggel kaptál levelet Magyarország Kormányától, konzultációt a semmiről és a gyűlöletről, kaptál plakátokat, nézheted, kaptál üres és pocsékul kivitelezett stadionokat, kaptál úszó VB-t, melynek ára még ma is nő. Kaptál felesleges, térkövezett tereket, amiket rendszeresen bontanak fel.

Forrás

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!