Header Ads

Hatalmas összehangolt rendőrségi ellenőrzésre kell számítanunk az utakon november 8-10 között! Ezeket fogja a hatóság ellenőrizni! Tájékozódjon időben! Osszátok!

Hatalmas összehangolt rendőrségi ellenőrzésre kell számítanunk az utakon november 8-10 között! Ezeket fogja a hatóság ellenőrizni! Tájékozódjon időben! Osszátok!Összehangolt akcióban ellenőrzik a közlekedési hatóságok szakemberei a személyautók és az autóbuszok megfelelő felkészítettségét a téli időjárási körülményekre november 8. és 10. között.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium komolyan veszi, hogy az őszi-téli időszakban megváltozó út- és látási viszonyokhoz minden közlekedőnek alkalmazkodnia kell. Csúszós, havas úton a fékút hosszabb, ezért a gumiabroncsok állapota döntően befolyásolja a járművek stabilitását.

A közlekedési hatóságként eljáró NFM és a kormányhivatalok munkatársai végzik majd az ellenőrzést. A személygépkocsik esetében azt vizsgálják, hogy a gumi megfelel-e az időszaknak, továbbá az abroncs műszaki állapotát, méret- és típusazonosságát. Ugyanakkor a fagyálló folyadék szintjét és fagyáspontját, az ablaktörlő lapátokat, az ablakmosó-, világító- és jelzőberendezéseket is ellenőrzik.


A buszok esetében az ülések és a biztonsági övek rögzítését, utóbbiak működőképességét, illetve a baleseti mentést szolgáló eszközök, például a tűzoltó készülékek, ablaktörő kalapácsok meglétét, az ajtók vésznyitó szerkezeteit is ellenőrzik. A gépkocsik vezetőit tájékoztatják a téli jármű üzemeltetés általános feltételeiről, illetve felhívják a figyelmét a téli gumi használatára azoknak akik még novemberben is nyári gumival járnak.MTI

Ha számodra is hasznos információkat tartalmazott ez a bejegyzés, kérlek oszd meg ismerőseiddel!

Forrás

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!