Header Ads

Friss! Most érkezett! Rengetek magyar dolgozó fog 100 ezer forint ajándék pénzt kapni az év végén! Ezzel munkáltatója is jól jár! Ekkor kapják kézhez!

Friss! Most érkezett! Rengetek magyar dolgozó fog 100 ezer forint ajándék pénzt kapni az év végén! Ezzel munkáltatója is jól jár! Ekkor kapják kézhez!Sokan tervezgetik az év végi juttatások kiadását, közte számolnak a 100 ezer forintos készpénz cafeteriával!!!Hogy miért? Mert jóval kedvezőbben tudnak így adózni, mint enélkül!

Jelenleg ezek a szabályok vonatkoznak a készpénzes cafeteriára: A pénzjuttatás éves keretösszege egész éves foglalkoztatás esetén 100 ezer forint. Az adóévben a keretösszeget meghaladó összegű pénzjuttatás a felek közötti jogviszonynak megfelelően, munkavállaló esetében bérjövedelemként, társas vállalkozás személyesen közreműködő tagja esetében pedig nem önálló tevékenységből származó jövedelemként válik adókötelessé, és járulékalapot képező jövedelemmé. A felettes rész után a személyi jövedelemadó és az egyéni járulékok a magánszemélyt terhelik, a juttatónak pedig szociális hozzájárulási adót kell fizetnie.


A béren kívüli és az egyes meghatározott juttatások esetén nem alkalmazható az a szabály, hogy amennyiben a 2016-ra járó juttatást 2017. január 10-ig átadják, átutalják, akkor az, 2016-ban megszerzett jövedelemnek minősül. Ez a rendelkezés csak az előző évre vonatkozó munkabérre, jutalomra, valamint a társadalombiztosítási kifizetőhelynek minősülő munkáltató által kifizetett adóköteles társadalombiztosítási ellátásokra vonatkozik – olvasható a NAV közleményében.

Ha számodra is hasznos információt tartalmazott a cikk, kérlek oszd meg ismerőseiddel is!

Forrás

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!