Header Ads

Figyelem! Mától kezdik el utalni a prémiumot és a kiegészítést a novemberi nyugdíjjal! A postás pontosan ekkor fog érkezni:

Figyelem! Mától kezdik el utalni a prémiumot és a kiegészítést a novemberi nyugdíjjal! A postás pontosan ekkor fog érkezni:

A péntek reggel 8 órakor kezdődő tájékoztató címe "Mától kezdik el utalni a prémiumot és a kiegészítést a novemberi nyugdíjjal". Vagyis a nyugdíjasok ekkor juthatnak hozzá a korábban beígért plusz összegekhez, pontosabban a korábbi tájékoztatás szerint azok kapják meg pénteken a többletet, akik a nyugdíjukat bankszámlára kérik, az ellátottak mintegy fele. Akiknek pedig a postás viszi ki a nyugdíjukat, ők november 15-e és 26-a között kapják majd meg az ellátásukat.

A novemberi nyugdíjprémium maximum összege 12 ezer forint lesz.

Az átlagos, 112 305 forintos nyugdíj esetén kapnak ennyit a nyugdíjasok, valamint az egyösszegű, 10 785 forintos emelés 22 785 forint pluszt jelent novemberben.


A novemberi kifizetések három elemből állnak:
- a normál ellátásból,
- az év elejétől számított egy összegű visszamenőleges kompenzációból a vártnál magasabb infláció miatt (ez 9,6%-os mértékű lesz),
- valamint a GDP-növekedésből fakadó nyugdíj prémiumból (ez legfeljebb 12 ezer forint).

Ha számodra is hasznos információval tudtunk szolgálni, kérlek oszd meg ismerőseiddel is!

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!