Header Ads

Cukorbetegek Figyelem! 2018. január 1-től több ezer forintos havi támogatást adnak a cukorbetegeknek! Sokan nem tudnak erről! Így lehet igényelni a pénzt ezzel a nyomtatvánnyal!

Cukorbetegek Figyelem! 2018. január 1-től több ezer forintos havi támogatást adnak a cukorbetegeknek! Sokan nem tudnak erről! Így lehet igényelni a pénzt ezzel a nyomtatvánnyal!Sokan elfelejtik igényelni a súlyos betegségük után járó adókedvezményt. Pedig a pénz járna, de ha valaki nem kéri, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal önmagától nem adja.

Az adókedvezményt csak abban az esetben tudjuk érvényesíteni, ha az adóévben volt adózás alá eső jövedelmünk. Ebben az esetben az adókedvezmény 6375 Ft/hó lehet, ami éves szinten 76.500 forintot jelenthet. A kedvezményt kizárólag a súlyos fogyatékosságban szenvedő magánszemély vonhatja le a saját, összevonás alá eső jövedelme utáni adóból.

Ez 2018. január 1-től emelkedni fog a minimálbérrel együtt! ÍGy havi 6900 forint lesz, ami éves szinten 82.800 forint lesz!

A súlyos fogyatékosságról szóló ideiglenes igazolást évente szükséges kiállítani. Ha a fogyatékosság véglegessége került megállapításra, akkor a végleges igazolást nem kell évente újra kérni.

A személyi kedvezményt a súlyos fogyatékosságról szóló igazolás alapján lehet igénybe venni. Orvosi igazolás nélkül igényelheti a személyi kedvezményt az, aki rokkantsági járadékban részesül. Az orvosi igazolást nem kell a bevalláshoz csatolni, hanem az adóbevallás saját példányával együtt meg kell őrizni!


Fontos: az adókedvezményre jogosító igazolást kiállító szervnek az igazolás tartalmáról adatot kell szolgáltatnia a NAV felé az adóévet követő év február 15-ig. Ez azt jelenti, hogy a bevallás beérkezésekor az adóhatóság már rendelkezni fog információval arról, hogy a kedvezmény jóváírása a bevallásban jogos volt-e vagy sem! Amennyiben a jogalap nélkül igénybe vett adókedvezmény összege az adóbevallás alapján a 10000 forintot meghaladja, úgy a befizetési különbözet 12 százalékát úgynevezett különbözeti bírságként kell megfizetni!

Ha számodra is hasznos információval szolgált a cikk, kérlek oszd meg ismerőseiddel is!

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!