Header Ads

Bence ebben a fűtetlen mosókonyhában él, 180 cm, 47 kg, rákos és árva. Ő már csak egyetlen dologra vágyik, kérlek szépen segítsetek! OSSZÁTOK!


Árvaság, betegség, szegénység, kilátástalanság: egy falunak is sok lenne mindaz a hányattatás és tragédia, amit Csillag Bencének 22 éves koráig át kellett élnie.


Apja, anyja rákban halt meg, és nemrég kiderült, őt is megtámadta a kegyetlen kór, ő mégsem adja fel: Bence minden vágya, hogy leérettségizhessen, egyetemre mehessen és szociális munkásként segítsen a rászorulókon.

„Árva lettem, és nincs semmim. Nekem nem volt soha szülinapom, karácsonyom, se boldog perceim. Sok fájdalmam van, szenvedek a betegségeim miatt. Egy kis helyiségben lakom, ahol nincs fűtés. Nagyon félek a téltől” – írta a Blikknek segélykérő levelében.

A fiú nem túlzott: a salgótarjáni mosókonyha, ahol szívességből él, egy embernek is szűkös. Az asztalon gyógyszerek, mellettük tankönyvek. Bence 180 centis magasságához csupán 47 kilót nyom. A háta hajlott, köszönhetően a veleszületett gerincbetegségének és a sok tragédiának.

– Már a születésem után nem sokkal csecsemőotthonba kerültem, mert a szüleim kint felejtettek a közért előtt az utcán, és ötéves voltam, amikor végleg kiemeltek az eredeti családomból. Meleg, meghitt családi emlékem egyáltalán nincs. Volt egy nővérem, akivel kétszer találkoztam, de ő is meghalt, ahogy a szüleim is – elevenítette fel a múltját. – Mindig is gyenge egészségű voltam, de az igazi gondjaim akkor kezdődtek, amikor a jobb karomon egy gyorsan növekedő csomót fedeztem fel. Kimetszették. A mai napig az Onkológiai Intézetbe járok.Ám nem a rák az egyedüli, ami megkeseríti az életét: folyamatosan köhög, asztmás.


– Akármilyen nehéz, nem adom fel. Minden vágyam, hogy szociális munkás lehessek, és segítsek a rászorulóknak. Ha van egy kis apróm, a hajléktalanoknak adom. Az iskolából a betegségek miatt kimaradtam, pedig jó tanuló voltam. A tervem, hogy keresek egy intézményt, ahol le tudok érettségizni, és utána felvételizek az egyetemre. Végleg leszámoltam a múlttal, és le fogom küzdeni a betegségeimet is, mert hiszem, hogy még nekem is lehet egy kis boldogságom ebben az életben!

"A legeslegfőbb vágyam az, hogy az idei Karácsonyt egy kedves családdal, melegben, meghittségben tölthessem egy karácsonyfa mellett és ha ehetnék egy tál halászlevet, akkor minden álmom valóra válna! Még sosem ehettem..."

Kérünk szépen minden jóravaló embert, hogy fogjunk össze és legalább egy MEGOSZTÁSSAL segítsünk Bencének abban, hogy az álma valóra válhasson!!

Kapcsolat: mentsmegalapitvany@gmail.com