Header Ads

Olyan vihar éri el hamarosan Magyarországot amire hosszú idők óta nem volt példa! Ez vár ránk pontosan:


Holnap fog megérkezni Magyarországra az a vihar aminek eredete Atlanti-térség hurrikánjainál keresendő, adta ki figyelmeztetését az OMSZ. Nagyobb mennyiségű esőzést viszont keddre mutat az idokep.hu.

Elképesztő, de az Egyesült Államok partjaitól alig 200 km-re keletre tomboló Maria és a tőle még keletebbre mozgó Lee befolyásolja még a mi időjárásunkat is a jövő hét folyamán! Előfordul, hogy egy hurrikán bekerül a nyugati szelek övébe, és eléri Európát. Nyilván jóval csendesebb formában, de még így is heves vihart okozva – tette közzé az Országos Meteorológiai Szolgálat. A hétfőn, kedden nálunk lehulló csapadék forrásai részben a pusztító hurrikánok lesznek.

A Budapestre hamarosan lecsapó vihar és az abból lezúduló nagy mennyiségű csapadékvíz a város számos pontján okoz majd gondokat. Jellemzően az épületekbe befolyt víz szivattyúzásához és kidőlt fák, leszakadt faágak eltávolításához riasztják majd a fővárosi hivatásos tűzoltókat. A katasztrófavédelem folyamatosan áll majd a lakosság rendelkezésére, fogadja a bejelentéseket.

A katasztrófavédelem felhívja a lakosság figyelmét, hogy az értékeiket vigyék a lehető legbiztonságosabb helyre. A személygépjárművekben komoly kárt tehet a közelgő vihar!

"Kérjük a kedves lakosságot, hogy osszák meg a felhívást, készüljünk fel a közelgő viharra és kerüljük el a súlyosabb baleseteket és anyagi károkat!"