Header Ads

Ma a Tescoban egy kedves, aranyos, idős házaspár állt előttem a kasszánál és sírt! Mikor elmondták az okát, én is könnyezni kezdtem és Ezt tettem! Sajnos Ez ma Magyarország!!

Ma a Tescoban egy kedves, aranyos, idős házaspár állt előttem a kasszánál és sírt! Mikor elmondták az okát, én is könnyezni kezdtem és Ezt tettem! Sajnos Ez ma Magyarország!!Ma egy nagyon szomorú esemény történt velem, amit muszáj megosszak veletek!

Az egyik Tescoban vásároltam a vacsorának valót. Rakott krumplit szerettem volna főzni. Ehhez meg is vettem a hozzávalókat, ( még egy kicsit többet is )  majd a kasszához érve, a sorban előttem ez az idős házaspár állt. Nem sok termék volt a kis kosarukban, csak épp a legszükségesebb alap dolgok. Kenyér, tej, liszt, cukor, ásványvíz, 2-3 fajta felvágott ( pár deka ), 1-2 konzerv,  amit láttam. De semmi luxus cikk. Amikor ők kerültek sorra a kasszás hölgy lehúzta azt a pár terméket, majd közölte velük, hogy a végösszeg 2650 Ft lett.

Ekkor összenéztek, elővette a hölgy kis kopott pénztárcáját, kutatott benne és láttam, hogy közben könnyes lett a szeme. Hallottam, ahogy a bácsika mondta a feleségének " Nem baj, visszavisszük! " és rámutatott a tejre, meg a lisztre. Ekkor már az idős nénike sírt.

Odahajoltam és megkérdeztem, hogy mi a baj, segíthetek-e valamiben! Azt mondták, sajnos nincs elég pénzük, hogy kifizessenek mindent, amit a kosárba tettek. Eddig futotta a nyugdíjuk. Amikor ezt mesélte, már a bácsika és én is a könnyeinkkel küzdöttünk.

Azonnal kifizettem a fennmaradt összeget, ami nem volt egész ezer forint és még adtam nekik pluszban ötezer forintot, ezzel is talán kicsit könnyebbé téve a várakozást a következő nyugdíj osztásig. Természetesen először nem akarták elfogadni de nagy nehezen rá tudtam őket venni, hogy tegyék el a pénzt. Nagyon szépen megköszönték és kézen fogva, elsétáltak!Nem azért írtam le ezt a történetet, hogy magamat dicsőítsem, hanem azért, hogy megmutassam, hogy él a nyugdíjasok jelentős része Ma Magyarországon! Hónapról-hónapra! Egy életet ledolgoznak és ennyit érdemelnek?

Ha szerinted is felháborító a nyugdíjasok helyzete ma Magyarországon, kérlek oszd meg ezt a történetet, hátha eljut az illetékesekhez és végre tesznek is valamit.

Köszönettel:

Hlavati Eszter


Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!