Header Ads

Ma reggel munkába menet egy nénike ült a padon és sírdogált. Mikor megtudtam az okát, azonnal segítségért siettem! Veletek történt már ilyen?

Ma reggel munkába menet egy nénike ült a padon és sírdogált. Mikor megtudtam az okát, azonnal segítségért siettem! Veletek történt már ilyen?Ma reggel munkába menet egy nénike ült a padon és sírdogált. Oda mentem hozzá és megkérdeztem, hogy tudok e segíteni valamiben? Elmesélte, hogy most jött ki a kórházból és nincsen pénz se ételre se a hazaútra. Megkérdezte, hogy nem segíteném ki 2-3000 Ft-tal?

Adtam neki egy ezrest mert azon kívül még egy tíz ezres volt nálam (arra meg nekem is szükségem volt még a nap folyamán). Nagyon szerettem volna rajta segíteni ezért felmentem a kollégákhoz és mondtam nekik, hogy dobjanak már össze pár száz forintot és segítsünk a nénikének.


Ők ekkor el kezdtek nevetni rajtam majd elmesélték, hogy a nénike nem utazik sehova itt lakik a lakótelepen. Már velük is eljátszotta ezt egy jó párszor. 

Akkora csalódás volt ez a számomra, hogy azóta is ezen jár az agyam. Át lettem verve. Kihasználja a néni a jóhiszemű embereket és így próbálja kiegészíti a kis nyugdíját. Vajon hányan eshettek már ebbe a csapdába?

Furcsa egy világban élünk.....

Köszönöm, hogy elolvastad a történetemet
L. Tünde

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!