Header Ads

Figyelem! Havazás és fagy várható a héten! A rendőrség ezért figyelmeztetést adott ki a teljes lakosságnak, Ezt mindenki minél hamarabb tegye meg...Osszátok!

Figyelem! Havazás és fagy várható a héten! A rendőrség ezért figyelmeztetést adott ki a teljes lakosságnak, Ezt mindenki minél hamarabb tegye meg...Osszátok!A mostani hidegfront kristálytisztára pucolta a levegőt Magyarországon azon az áron, hogy rettentő mennyiségű esőt öntött a Kárpát-medencére. Nyugis időjárás várható a héten, ellenben a hétvégére megint bejön a zimankó.

Csütörtökig száraz, nyugodt időre van kilátás, pénteken aztán északnyugat felől erős széllel és esővel hidegfront érkezik. Ekkor még hideg nem lesz, a hőmérséklet 13-19 fok körül fog alakulni.

Aztán szombaton felhőátvonulásokra kell számítani, néha kibukkan a nap, elszórt záporok előfordulhatnak. A Dunántúlon lehet szelesebb az idő, akár viharos lökésekkel is lecsaphat az északnyugati szél. Ekkor már hűvösebb lesz, 11-15 fok várható.

Vasárnap elég szeles és hideg idő lesz, újabb erős hidegfront érkezik, amivel több fokkal hidegebb levegő is jön. A felszín közelében se mindenhol lesz 10 fok se, de a magasban is lehűl a levegő. 700-1500 méter között akár fagypont alá is lemehet a hőmérséklet, itt emiatt havas eső, havazás is lehet. Összefüggő hóréteg azonban nem alakul ki.Tavaly október 11-én már havazott hasonló időjárás helyzetben. 

FIGYELEM!!


Mivel a hétvégére igencsak lecsökken az átlaghőmérséklet, a rendőrség úgy gondolta, figyelmezteti a lakosságot arra, hogy idejében cseréljék le autóikon a nyári gumikat a téliekre. Ha az átlaghőmérséklet 7 °C alá csökken, ideje téli gumira váltani, mert 7 °C alatt a nyári gumik anyaga megkeményedik, ezáltal jelentősen veszítenek tapadásukból.


Forrás

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!