Header Ads

FIGYELEM! Az OMSZ vörös riasztást adott ki. Pusztító özönvíz érkezik! Ezeket a megyéket éri el elsőként:

FIGYELEM! Az OMSZ vörös riasztást adott ki. Pusztító özönvíz érkezik! Ezeket a megyéket éri el elsőként:Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap délutántól a nyugati-délnyugati megyékre elsőfokú figyelmeztetést adott ki a várható csapadék miatt, hétfőre azonban már az egész ország területére első- és másodfokú, citrom- és narancssárga figyelmeztetés lesz érvényben.Ma délutántól hétfő estig az országban nagy területen jelentős, az ország északnyugati, illetve délkeleti területeit leszámítva 30-80 milliméter eső valószínű. Emiatt Baranya, Fejér, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megyében másodfokú, míg Komárom-Esztergom és Pest megyében, valamint Budapesten elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Ma még a legmagasabb hőmérséklet általában 12-17 Celsius-fok között várható, de az Alföld déli részén 18-20 fok is lehet. Késő estére 8-14 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőre, nemzeti ünnepünkre vörös riasztást adtak ki. Egy hidegfront hullámvetése következtében kialakuló légörvény hoz jelentős mennyiségű esőt, erős, a Dunántúlra viharos északi, északnyugati szelet és komolyabb mértékű lehűlést.

Esős, szeles, hűvös lesz az ünnep

Előzetes számítások szerint:

A frontrendszer már vasárnap délutántól érezteti hatását: nyugat felől megvastagszik a felhőzet, egyre többfelé elered az eső, estétől pedig a Dunántúlon feltámad az északira, északnyugatira forduló szél.

Ha számodra is hasznos információt tartalmazott, kérlek oszd meg ismerőseiddel!

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!