Header Ads

Felhívás! Rengeteg embert becsaptak ezzel az új SMS átveréssel. Erről a két telefonszámról fogadott üzenet, akár több ezer forintunkba is kerülhet! Vigyázzon mindenki!

Felhívás! Rengeteg embert becsaptak ezzel az új SMS átveréssel. Erről a két telefonszámról fogadott üzenet, akár több ezer forintunkba is kerülhet! Vigyázzon mindenki!

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság arra kéri a mobilhasználókat, hogy ne küldjenek ismeretlen 06 90-es, 06 91-es telefonszámra, illetve 16-tal kezdődő ötjegyű rövidszámra üzenetet.

A szövegekben azt állítják, hogy a telefon vírussal fertőzött és rögtön felkínálva a megoldást is, „vírusirtás” elindítását kínálják fel. Így egyetlen kattintással vagy gombnyomással elindítanak egy folyamatot, amelynek végén az óvatlan telefontulajdonos olyan emelt díjas szolgáltatás előfizetője lesz, amire véletlenül iratkozott fel.

Elhallgatják, vagy szinte észrevehetetlenül elrejtik, hogy az ajánlat valójában SMS küldését jelenti. Ezek után naponta vagy hetente érkeznek üzenetek, amelyek fogadásáért egyenként akár több ezer forint kifizetésére is kötelezzük magunkat.

Ezeket a magyarországi emelt díjas számról küldött, de általában külföldi székhelyű szolgáltatásokat nem, vagy csak nagyon nehezen lehet lemondani.Az NMHH mindent megtesz a csalások visszaszorításáért, a visszaélések miatt jelenleg is tart az eljárás.

Mindenki legyen nagyon óvatos! Osszátok, hogy minél több ember értesülhessen erről!

Forrás

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!