Header Ads

Éppen ebédeltünk a Tescoban egy asztalnál, amikor az orrunk előtt hirtelen olyan dolog történt, amilyet eddig még sosem láttunk és elfelejteni sem fogunk egyhamar! Ilyen is van!

Éppen ebédeltünk a Tescoban egy asztalnál, amikor az orrunk előtt hirtelen olyan dolog történt, amilyet eddig még sosem láttunk és elfelejteni sem fogunk egyhamar! Ilyen is van!
Döbbenetes jelenet zajlott le az orrunk előtt, a szegedi Tescóban az étkezde részen. Leültünk enni a feleségemmel az egyik asztalhoz, majd pár perc elteltével, hihetetlen dolog történt:

Egy igencsak jómódú férfi, aki láthatóan nem szenvedett anyagiakban hiányt, ebédelt az egyik asztalnál, ha jól láttuk gyrostálat evett. Majd hirtelen befejezte az étkezést, megtörölte a száját, felállt az asztaltól és elindult a kijárat fele, de otthagyott legalább egy fél adag ételt. Szinte alig lépett 10 lépést és egy láthatóan szegény hajléktalannak tűnő férfi, odaült a maradékához, és elkezdte enni. A jómódú férfi, valami okból még egyszer visszanézett és meglátta, hogy mi történik az otthagyott ételével.

Megfordult, és elindult visszafelé.. Mi már a legrosszabbra készültünk, azt hittük, hogy ebből valami nagy balhé lesz. De nem.. A férfi ahogy odaért a hajléktalanhoz, odahajolt hozzá és ez a párbeszéd zajlott le közöttük:

- Uram, éhes? Jöjjön velem, válasszunk valamit innen - mutatott a közeli étkezdére.
- Igen, nagyon éhes vagyok, ne haragudjon, hogy elkezdtem megenni a maga maradékát, de ha pár perccel később jövök, akkor a takarítónők elviszik az ételt, és kidobják a kukába.
- Ne magyarázkodjon, tudom hogy milyen érzés éhezni. Én is lentről jövök, talán lejjebbről, mint maga, de jöjjön, válasszon valamit magának.

Innentől kezdve már nem hallottuk, hogy miről beszélnek, de odamentek az étkezdéhez, a hajléktalan férfi rámutatott egy ételre, a férfi pedig kifizette. Megszorította a kezét, és megveregette a vállát.Tudjátok milyen jó érzés volt ezt látni? Könnybe lábadt a szemünk, és újra visszatért a hitünk az emberiségbe! Igenis vannak még jó emberek, és ők azok akik megérdemlik a tiszteletet!

Nagyon nemes cselekedet volt, amit az ismeretlen férfi tett, ezért szeretnénk, ha egy lájkkal és egy megosztással fejeznénk ki neki a tiszteletünket!

Forrás

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!