Header Ads

Drámai hír! Akár 3 hónapig is nyugdíj nélkül maradhatnak a magyar nyugdíjasok. Ennyit fognak késni a kiutalások és kifizetések Magyarországon! Erről mindenkinek tudnia kell!

Drámai hír! Akár 3 hónapig is nyugdíj nélkül maradhatnak a magyar nyugdíjasok. Ennyit fognak késni a kiutalások és kifizetések Magyarországon! Erről mindenkinek tudnia kell!Az Idősek Világnapja alkalmából érdekes tanulmányt tettek közzé, talán nem ez lett volna a legmegfelelőbb időpont, talán a hangulatkeltés volt a lényege, ezért időzítették pontosan október 1-re a megjelentetést.

A tanulmány szerint, hamarosan egészen pontosan 2030-ra a gyors népességfogyás, az alacsony születésszám és a nagyon sok minimálbérért dolgozó magyar miatt, olyan rossz helyzetbe fog kerülni a nyugdíjrendszer, hogy már nem fogják tudni finanszírozni a nyugdíjasoknak az egész éves nyugdíjat! Ez azt jelenti, hogy 2030-ban levont járulékok már csak kilenchavi nyugdíj kifizetésére lesznek elegendőek!!! A legfrissebb adatok alapján körülbelül egy millió magyar van minimálbérre bejelentve, ők semmiképpen nem számíthatnak 50 ezer forintnál magasabb nyugdíjra, de lesz köztük olyan is, aki csak havi 30 ezer forintot fog kapni.


A szakértők szerint a magyar nyugdíjrendszer jelenlegi formájában azért is össze fog omlani, mert míg tavaly a népesség 18 százaléka volt nyugdíjas, ez az arány 2040-re 26 százalékra, 2060-ra pedig már 33 százalékra fog növekedni. Ezét fontos az öngondoskodás. ezért minden korábbinál fontosabbá válik az előtakarékoskodás mielőbbi elkezdése., de sajnos az a szomorú helyzet, hogy nem tudni, mi lesz a nyugdíjak sorsa.

Az a tény, hogy ha nem tudnak valami átütő megoldást kitalálni, akkor nagy baj lesz!

Osszátok, hogy minél több emberhez eljuthasson ez a bejegyzés!

Forrás

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!