Header Ads

Dani fiam rosszul volt, fájlalta a fejét, de az orvos azt hitte szimulál! Miután készítettek egy MRI-t, ordított hogy azonnal vigyék műteni!

Dani fiam rosszul volt, fájlalta a fejét, de az orvos azt hitte szimulál! Miután készítettek egy MRI-t, ordított hogy azonnal vigyék műteni!

Három hónappal ezelőtt feltűnt hogy sokkal kevesebbet eszik. Hányinger gyötörte és látászavarai is voltak. Elment a háziorvoshoz. Kapott beutalót ortopédiára, neurológiára, el kellett vigyem szemészetre és csináltak neki 1 nagy labort.

Időpontot ortopédiára május 11-re, neurológiára június 12-re kaptunk. A szemészetet pedig el se lehet érni telefonon. A labor eredménye magas vas. Aztán április 28-án vásárhelyről a kollégiumból elvitte a mentő, amit 9-kor hívtak ki de csak fél 12-kor ért oda. A tanár hívta őket mert rosszul volt, hányt. Miután értesítettek engem, egyből hívtam a kórházat, ahol a doktornő közölte velem - Anyuka nagy baj nincsen a gyerek már nyomkodja a telefont! -

Kérdeztem, hogy milyen vizsgálatokat végeztek el rajta. Készítettek egy általános labort ( hétvégén ők nem csinálnak nagy labort) , volt egy szemészeti vizsgálata, a felnőtt neurológus megtekergette a fejét meg feltett neki pár kérdést. Megnézték a cukrát és 24 órás vérnyomás mérést.

Május 2-án hazaengedték azzal a neurológusi szakvéleménnyel, hogy fejfájása részben csigolya eredetű, részben pszichikai és részben a kimerültségtől van. Nekem konkrétan csak annyit mondtak a sok stressztől van amin az iskolában éri. Kérdem a többi tünete? Hányinger? Hányás? Homályos látás? Javasolták gyermek neurológus felkeresését. Igen, van időpontunk.

Dani elvitte a zárójelentést a háziorvoshoz és kért 1 igazolást, majd délután visszament a kollégiumba. Olyan 4 óra körül hívott a felügyelő tanára, hogy Dani hány így nem maradhat ott! Nem is érti, hogy ezt a gyereket így engedhették ki a kórházból.

Így Dani még szerdán haza is jött. Másnap elindultunk a gyerekorvoshoz. Dani félúton összecsuklott. Mire elvittem a orvosig, már félre beszélt. A doki azonnal hívta a mentőket, akik bevitték a szegedi klinikára.

Ott úgy gondolták, biztos be van drogozva. Egy negatív drogteszt után csináltak neki EEG-t ami nagyon rossz lett. Így éjszaka csináltak neki MRI-t. Másnap megmutatták a felvételt. Egy 5 cm átmérőjű tumor nyomta a gyerek szinte összes idegét. Szombat reggel azonnal meg is operálták.

Amit én nem értek az az, hogy a vásárhelyi kórház orvosa hogy nem gyanakodott? Utólag utána néztem, a gyerek az agydaganat összes tünetét produkálta. Milyen szakemberek dolgoznak ott?Arra szeretnék megkérni minden orvost, hogy ha ezt olvasod, kérlek vedd komolyan a betegeidet, vizsgáld ki a panaszaiknak megfelelően, ne vedd őket félvállról és ne a látszatból ítéld meg hogy mekkora a baj. Ha viszont betegként vagy annak hozzátartozójaként olvasod, akkor arra kérlek ne hagyd hogy az orvosok lerázzanak, ne vegyenek komolyan.

Osszátok, hogy minél több emberhez eljuthasson történetünk!


Forrás

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!