Header Ads

Rendőrségi figyelmeztetés a lakosság számára! Ha Ön is fogadott ilyen jellegű hívást, azonnal jelentse a rendőrségnek! Ezekben a megyékben fordulhatnak elő a hívások!

Rendőrségi figyelmeztetés a lakosság számára! Ha Ön is fogadott ilyen jellegű hívást, azonnal jelentse a rendőrségnek! Ezekben a megyékben fordulhatnak elő a hívások!
Az elmúlt hónapokban főként Békés megyében, de több megyéből ( Bács-Kiskun, Csongrád, Tolna, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves ) is érkezett bejelentés, telefonos csalásokról a rendőrségre. Ismeretlenek hívtak fel telefonszámokat és azoknak, akik fogadták a hívást, azt mondták, hogy nyertek.

A legutóbbi eset, egy újkígyósi nőnek 2017. augusztus 31-én 250 ezer forint pénznyereményt ígért egy férfi. Azt mondta a nőnek, hogy úgy juthat hozzá a nyereményéhez, ha elmegy egy bankautomatához, beteszi a bankkártyáját és beüti azokat a „kódokat”, amiket diktál neki.

A kódnak nevezett számsorok mobiltelefonszámok voltak.

A csaló így töltette fel SIM-kártyái egyenlegét. Az újkígyósi nő hatszor ismételte meg a műveletet, minden esetben 15 ezer forintot utalt át. A hetedik „kód” amit diktált neki, csak azért nem sikerült, mert a bankkártyára beállított napi limit miatt a hetedik átutalás már nem volt teljesíthető.

A rendőrség ismételten felhívja a lakosság figyelmét és nyomatékosan kéri, hogy legyenek elővigyázatosak. Amennyiben ismeretlenek nyeremény ígéretével hívják fel Önöket, semmiképpen ne adják meg személyes adataikat, bankszámlaszámukat, vagy bankkártyájuk PIN-kódját! Ne utaljanak át pénzt.

Hívják fel idősebb rokonaik, ismerőseik figyelmét is erre a csalási módszerre, nehogy ők is áldozatukká váljanak. Amennyiben eddig nem volt beállítva a bankkártyához napi limit korlátozás, azt érdemes minél hamarabb megtenniük!

Az ismeretlen telefonálók szinte mindig valamilyen cég nyereményjátékára hivatkoznak. Az újkígyósi esetben két mobilszolgáltató közös játékáról beszélt az idegen. A szolgáltatóknak van információs telefonvonala, tehát a felhívott előfizetők meg tudják kérdezni, hogy van-e egyáltalán olyan játék, amelyről a hívott fél beszél, illetve jelezni tudják a cégnek, hogy csaláshoz használják fel a nevüket.


Nagyon fontos, hogy minél hamarabb, minél többen tudhassanak erről a csalásról, ezért arra kérünk benneteket, hogy osszátok meg ezt a cikket! Köszönjük!

Forrás

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!