Header Ads

A két hős Henrietta és Tibor, akik életük kockáztatásával Ezt tették, hogy megmentsék a síneken fekvő eszméletlen férfi életét, miközben feléjük száguldott a vonat!

A két hős Henrietta és Tibor, akik életük kockáztatásával Ezt tették, hogy megmentsék a síneken fekvő eszméletlen férfi életét, miközben feléjük száguldott a vonat!

Több száz tonnás szerelvény dübörgött feléjük, ám a jászberényi Tescóban dolgozó Kis-Varga Henrietta és Balogh Tibor az élete kockáztatásával megmentette a síneken fekvő férfit.

– Szolgálatban voltam, amikor egy idős néni jött oda hozzám, hogy valamit látott a síneken – nyilatkozta Balogh Tibor biztonsági őr.
– Nem tudta kivenni, hogy mi lehet, de – ahogy mondta – nem elképzelhetetlen, hogy egy ember. Kolléganőmmel azonnal a hipermarket melletti vasúti sínek felé indultunk…
– Tudtuk, hogy a régi recepciónál van egy átjáró a sínpályán, és gondoltuk, hogy ott láthatott valamit a néni – kapcsolódott a beszélgetésbe Kis-Varga Henrietta biztonsági szakértő.
– Amikor közelebb értük, rögtön megláttuk a síneken fekvő férfit.
„Odaérve próbáltuk ébresztgetni, de nem reagált.”

– Tibor közben értesítette a mentőket, a rendőrséget. Számunkra úgy tűnt, mintha kirabolták volna, a feje vérzett, ruhája szakadt volt.

– Mindketten a síneken voltunk kollégámmal, és miközben próbáltuk stabil helyzetbe hozni a magáról nem tudó embert, értesítettem a hatóságokat, majd a központot is hívtam – mondta Tibor.
– Figyeltük, hogy mit tehetnénk vele, de nem akartunk a sok mozgatással még nagyobb gondot okozni, hiszen akár el is törhetett valamije. Ezzel együtt tudtuk, hogy nem maradhat a síneken. v– Ekkor éreztem meg, hogy valami közeleg. Felnéztem, és megláttam a Hatvan felől érkező gyorsvonatot – fűzte tovább a történteket Henrietta.
– Kollégámnak csak annyit kiáltottam:
„Tibor, jön a vonat!”. Mivel azonban a közeledő vonatnak épp háttal állt, nem reagált, csak telefonált tovább.– Amikor Heni először szólt, komolyan azt hittem, csak arra figyelmeztet, hogy sokáig nem maradhatunk a síneken, mert előbb-utóbb érkezni fog egy vonat. Amikor másodszorra kiáltott, már hátranéztem, és ekkor láttam meg a rendkívül gyorsan közeledő szerelvényt.
– Valószínű, a mozdonyvezető is észlelt bennünket, mert éles vonatkürt hangját hallottuk, de lassítani, fékezni nem tudott – tette hozzá.

Egy pillanat alatt cselekedtek, megfogták a sérültet, és egy mozdulattal emelték le a sínről. Csak arra maradt idő, hogy a vaspályától alig egy méterre „görgessék” a férfit, majd magukat összehúzva, az eszméletlen kárvallottat védve, megvárják amíg eldübörög mellettük a szerelvény.

Megijedni pedig csak azután tudtak, hogy a Szolnok felé tartó gyors – aminek nem volt megállója Jászberényben, tehát nagyobb lassítás nélkül haladt át a városon – elhúzott, és sérülés nélkül úszták meg a történteket. A mentők néhány pillanat múlva megérkeztek, és ellátták a továbbra is ájult férfit.

Kis-Varga Henrietta és Balogh Tibor nem késlekedett, villámgyorsan a bajba jutott ember segítségére siettek. Azóta rengetegen gratuláltak a hős párosnak– A szerencsésen véget ért kaland után néhány nappal újra találkoztunk a megmentett férfival, aki megköszönte mindazt, amit érte tettünk. Semmire nem emlékezett a történtekből, de részletesen elmondták neki, hogyan menekült meg a vonat elől. Az még egyelőre mindig nem derült ki, hogyan került a sínekre

Mindenki legyen nagyon óvatos, ha síneken kel át! Legyen mindig nagyon körültekintő, mert nem biztos, hogy neki is akkora szerencséje lesz mint ennek a férfinak volt, akinek az életét Henrietta és Tibor mentette meg!

Forrás

Hőstettük megérdemel egy hatalmas lájkot és egy megosztást! Gratulálunk nekik!

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!