Header Ads

Leültünk ebédelni a Tescoban és az orrunk előtt olyan dolog zajlott le, amilyet eddig még sosem láttunk és elfelejteni sem fogunk egyhamar!

Leültünk ebédelni a Tescoban és az orrunk előtt olyan dolog zajlott le, amilyet eddig még sosem láttunk és elfelejteni sem fogunk egyhamar!Döbbenetes jelenet zajlott le az orrunk előtt, a szegedi Tescóban az étkezde részen. Leültünk enni a feleségemmel az egyik asztalhoz, majd pár perc elteltével, hihetetlen dolog történt:

Egy igencsak jómódú férfi, aki láthatóan nem szenvedett anyagiakban hiányt, ebédelt az egyik asztalnál, ha jól láttuk gyrostálat evett. Majd hirtelen befejezte az étkezést, megtörölte a száját, felállt az asztaltól és elindult a kijárat fele, de otthagyott legalább egy fél adag ételt. Szinte alig lépett 10 lépést és egy láthatóan szegény hajléktalannak tűnő férfi, odaült a maradékához, és elkezdte enni. A jómódú férfi, valami okból még egyszer visszanézett és meglátta, hogy mi történik az otthagyott ételével.

Megfordult, és elindult visszafelé.. Mi már a legrosszabbra készültünk, azt hittük, hogy ebből valami nagy balhé lesz. De nem.. A férfi ahogy odaért a hajléktalanhoz, odahajolt hozzá és ez a párbeszéd zajlott le közöttük:

- Uram, éhes? Jöjjön velem, válasszunk valamit innen - mutatott a közeli étkezdére.
- Igen, nagyon éhes vagyok, ne haragudjon, hogy elkezdtem megenni a maga maradékát, de ha pár perccel később jövök, akkor a takarítónők elviszik az ételt, és kidobják a kukába.
- Ne magyarázkodjon, tudom hogy milyen érzés éhezni. Én is lentről jövök, talán lejjebbről, mint maga, de jöjjön, válasszon valamit magának.

Innentől kezdve már nem hallottuk, hogy miről beszélnek, de odamentek az étkezdéhez, a hajléktalan férfi rámutatott egy ételre, a férfi pedig kifizette. Megszorította a kezét, és megveregette a vállát.Tudjátok milyen jó érzés volt ezt látni? Könnybe lábadt a szemünk, és újra visszatért a hitünk az emberiségbe! Igenis vannak még jó emberek, és ők azok akik megérdemlik a tiszteletet!

Nagyon nemes cselekedet volt, amit az ismeretlen férfi tett, ezért szeretnénk, ha egy lájkkal és egy megosztással fejeznénk ki neki a tiszteletünket!

Forrás

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!