Header Ads

Döbbenetes! Temetőket fosztott ki, de a végén durván megjárta a pécsi koszorútolvaj! Sajnos egyre több ember lát lehetőséget, az efféle gyalázatos pénzkeresésben!

Döbbenetes! Temetőket fosztott ki, de a végén durván megjárta a pécsi koszorútolvaj! Sajnos egyre több ember lát lehetőséget, az efféle gyalázatos pénzkeresésben!Hazánk egyre több temetőjében üti fel fejét az illegális koszorúkereskedelem, más néven lopás, várható volt, hogy nem lesz jó vége, így járt egy 38 éves pécsi férfi is, lássuk mi lett a veszte!

Először az ország délkeleti felében, Békés, Csongrád megyében ütötte fel fejét a pénzkeresés ezen módja, több bejelentés is érkezett a temetőket üzemeltető cégekhez, és a hatóságokhoz is koszorúk, és virágok eltűnése miatt.

Később az ország túlsó végében, Vas megyében tapasztaltak hasonlót, néhány esetben történt is tettenérés, azonban a lopások tovább folytatódtak.

Pécs egyik temetőjét szemelte ki a 38 éves K. László, sötétedés után “munkához is látott” módszeresen, megrendelés alapján kezdte válogatni a koszorúkat, virágokat, azonban figyelmetlen volt, másnap egy temetés lett volna, és koszorúválogatás közben a kiásott gödörbe esett, combnyaktörést szenvedett, így kimászni sem tudott, másnap a temetőgondnok talált rá, aki értesítette a hatóságot, akik őrizetbe vették a férfit, kórházi kezelése után gyorsított eljárás keretében születik ítélet a férfi esetében.

Lehetetlen pontos számot mondani arról, hogy évente mennyi sírról tulajdonítanak el virágot, mécsest vagy esetleg fémből készült tartókat. A károsultaknak ugyanis csak egy minimális része jelenti a lopást a temető gondnokának vagy a rendőrségnek. A legtöbben ugyanis azt gondolják, hogy nincs értelme ennek, hiszen a tolvajt nagyon nehéz előkeríteni.


Így halottak napjához közeledve különösen ajánlott figyelni, mert ekkor van a fő “szezonja” a koszorúkereskedelemnek , érdemes nyitott szemmel járni, mert K. László esete nem egyedi, és sajnos egyre több ember lát lehetőséget, az efféle gyalázatos pénzkeresésben!

Forrás

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!