Header Ads

Csodálatos hírek Vanesszáról: Már beszél is és jó esélye van a teljes felépülésre! Ezek voltak az első szavai a balesete óta!

Csodálatos hírek Vanesszáról: Már beszél is és jó esélye van a teljes felépülésre! Ezek voltak az első szavai a balesete óta!Végre már nem csak a család bizakodik, hanem az orvosok is pozitívan nyilatkoznak a Bulgáriában balesetet szenvedett lány, Burkus Vanessza egészségi állapotáról. Az orvosi viziten a lány kérésre felemelte a kezét, együttműködő volt, vagyis már nemcsak érti, mi zajlik körülötte, hanem reagálni is tud mindenre. A szülők ezt már napokkal ezelőtt észrevették, ám most először hangzott el orvostól is, hogy a lány végre jó úton jár a gyógyulás felé.

Vanessza a múlt héten kezdett el kitörni többhetes elszigeteltségéből. A baleset után sokáig semmire nem reagált a külvilágból, leszámítva azt az egyetlen alkalmat, amikor szerelmére, Martinra nézett, és megszorította a kezét. Néhány napja azonban már megcsinálta, amit szülei mondtak neki.

– Levette az ajakbalzsamja kupakját, és bekente vele a száját, a fülhallgatót a fülébe illesztette, és amikor a fodrász volt nála, amíg dolgozott, ott is tartotta szépen a fejét – mesélte az édesapa. Hozzátette: bár mindenkit követ a szemével, az idegenek utasításait nem hajlandó végrehajtani.

A lányt hétfőn átszállították a budapesti Országos Rehabilitációs Intézetbe. Míg vártak a mentőre, apa és lánya beszélgetni is tudtak. “Viszket” – suttogta Vanessza, és megvakarta orrát. Az apa elmondta: “Vasárnap kezdett beszélni. Meséltem neki, hogy Pestre megyünk, mire azt mondta, „haza”. Ő már inkább otthon lenne.”

Vanessza egyébként csak a hozzá legközelebb állókban bízik: szülein és párján kívül még öccse az, akivel kész kommunikálni: miután a szülők elmesélték otthon, hogy vasárnap Vanessza kólát kért, és ezt írásban tudatta szeretteivel, Gergő írt nővérének néhány sort, amelyre a lány szintén írásban válaszolt: „Én is szeretlek, csillagom”. A nap nagyrészében azonban még továbbra is csak csendben szemlélődik, és sokat alszik.
A Budapestre szállítást Vanessza szinte teljesen átaludta. A fővárosi kórházban egy nyolcágyas szobában helyezték el, ahol állandó megfigyelés alatt van, és délelőttönként kezeléseket kap. Az apa Budapestre költözött, hogy minden nap lányával lehessen.

Az édesapa nagyon szépen köszöni a rengeteg felajánlást, a számlájukra érkezett adományokhoz nem nyúlnak. – Az egy elkülönített számlán van, és teljes egészében Vanessza gyógyulására, rehabilitációjára, illetve a neki szükséges eszközök megvásárlására fordítjuk!

Mielőbbi teljes felépülést kívánunk Vanesszának!

Forrás

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket ismerőseiddel!