Header Ads

Apokaliptikus esőzés közelít Magyarország felé! Mindenki készüljön fel rá! Pontosan ekkor éri el hazánkat!


Hihetetlennek hangzik, de hurrikánoktól induló eső éri el hazánkat! Mi is kapunk a hurrikánok erejéből egy kis kóstolót, de nyilván gyengébb formában. Az Egyesült Államok partjaitól alig 200 km-re keletre örvénylő Maria és a tőle még keletebbre mozgó Lee hatással lesz térségünk időjárására a jövő hét elején, 2017.10.03-án kedden.
Van olyan, hogy egy hurrikán bekerül a nyugati szelek övébe, és eléri Európát. Persze jóval szelídebb formában, de még így is heves vihart okozva – tette közzé az Országos Meteorológiai Szolgálat.A hétfőn, kedden nálunk lehulló csapadék forrásai részben a pusztító hurrikánok lesznek.

A Budapestre hamarosan lecsapó vihar és az abból lezúduló nagy mennyiségű csapadékvíz a város számos pontján okoz majd gondokat. Jellemzően az épületekbe befolyt víz szivattyúzásához és kidőlt fák, leszakadt faágak eltávolításához riasztják majd a fővárosi hivatásos tűzoltókat. A katasztrófavédelem folyamatosan áll majd a lakosság rendelkezésére, fogadja a bejelentéseket.


A katasztrófavédelem felhívja a lakosság figyelmét, hogy az értékeiket vigyék a lehető legbiztonságosabb helyre. A személygépjárművekben komoly kárt tehet a közelgő vihar!
A pontos előrejelzést pedig itt olvashatod:

Kedd (forrás: idokep.hu)


Nyugatról megerősödik a felhőzet, tovább csökken a hőmérséklet és az Európát elérő kiadós csapadékkal járó hidegfront beköszönt hazánkba is és a reggeli óráktól kezdve kelet felé haladva nagy mennyiségű csapadékkal látva el hazánk egész területét. Készülni kell a csatornák és pincék telítődésére. A nappali hőmérséklet 12 és 15 fok közt alakulhat, hajnalban több felé talajmenti fagyok alakulhatnak ki.

Kérjük a kedves lakosságot, hogy osszák meg a felhívást, készüljünk fel a közelgő viharra és kerüljük el a súlyosabb baleseteket és anyagi károkat!