Header Ads

Tragédia! Meghalt az alig két hetes kisbaba, mert egy idegen megpuszilta! A gyermekgyógyász Erre kéri azokat a szülőket, akinek újszülött gyermeke van!

Tragédia! Meghalt az alig két hetes kisbaba, mert egy idegen megpuszilta! A gyermekgyógyász Erre kéri azokat a szülőket, akinek újszülött gyermeke van!


A kis Mariana július elsején született, szép súllyal, teljesen egészségesen. Boldog volt a család, és a szülők úgy döntöttek, hogy egy héttel a születése után össze is házasodnak. A kisbaba is részt vett a ceremónián, ám nem sokkal utána rosszul lett.


„Észrevettük, hogy a kislány nagyon bágyadt, alig tudjuk őt felébreszteni, ráadásul enni sem kért. Azonnal kórházba mentünk vele.

Ott hamar kiderült, hogy herpeszvírus-fertőzése van, ami, tekintettel a gyenge immunrendszerére, agyhártyagyulladást okozott.

Az orvosok azt gyanítják, hogy egy közeli hozzátartozótól kaphatta el a baba a fertőzést, de eddig még nem derült ki, hogy kitől.„Az egész mindössze két óra alatt történt. Először Mariana légzésével lettek gondok, utána pedig sorban kezdtek leállni a szervei” –mondta el a háromhetes kislány édesanyja.

„A vírusos agyhártyagyulladás emberi érintkezéssel terjed. Már egy ártatlannak tűnő puszi is elég ahhoz, hogy egy újszülött kisbaba elkapja” – mondta el dr. Tanya Altmann, a kaliforniai Calabasas Gyermekkórház orvosa.

Ezért az újszülött gyerekek szüleinek azt javasolják, hogy mivel a babák immunrendszer még fejletlen, az első néhány hónapban ne vigyék nyilvános, zsúfolt helyekre. És ami még fontosabb: próbálják megakadályozni az ártatlannak látszó puszikat.

Az első két hónap kritikus a fertőzések szempontjából a gyerekek életében, a vírusok nagyon gyorsan terjedhetnek a szervezetükben - hívta fel a figyelmet a gyermekgyógyász. Viszonylag gyakori, hogy újszülöttek elkapják a herpeszt, de az csak nagyon ritkán okoz agyhártyagyulladást - tette hozzá.

A babáért az orvosok 10 napon át küzdöttek, de nem tudták megmenteni.„Kis hercegnőnk Mariana Reese Sifrit angyalszárnyakat kapott ma reggel 8.41-kor az apukája karjaiban, az anyukája mellett. Már nem szenved, Istennel van. Köszönjük mindenkinek, aki végigkövette az útját és támogatott bennünket. Élete 18 napjában nagy hatással volt a világra, reméljük, hogy a történetével rengeteg újszülött életét sikerül megmenteni. Nyugodj békében édes angyal.”

A szülők soha nem bocsájtják meg maguknak azt a felelőtlenséget, ami a kis Mariana halálát okozta.

Forrás

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!