Header Ads

Rendkívüli lakossági figyelmeztetés! Arra kérünk mindenkit, hogy ezt minél előbb ellenőrizze! Amennyiben a lakásban ilyen hangot hall a nap bármely szakában, azonnal hívja a 112-t!

Rendkívüli lakossági figyelmeztetés! Arra kérünk mindenkit, hogy ezt minél előbb ellenőrizze! Amennyiben a lakásban ilyen hangot hall a nap bármely szakában, azonnal hívja a 112-t!

Eddig soha nem látott méreteket öltöttek Magyarországon a váratlan darázstámadások! Családok hívnak akik pánikhangulatban vannak a telefon végén, hogy darazsak ezrei lepték el a házat, áttörve a plafont.

Nagyon kérek mindenkit, ha azt tapasztaljuk lakásunkban hogy plafonon, falon, beázásszerű folt jelenik meg, a plafonból DOROMBOLÓ, kaparászó hangot hallunk, semmiféleképp ne kezdjük el keresni a miértjét, mert nagy valószínűséggel több ezres darázs fészkünk van a ház falai között! Ha kívüről azt látjuk, hogy a széldeszkánál, madárdeszkánál repkednek befelé a darazsak, ebben az esetben a fészek a plafonban van. Ne álljunk neki megoldani a bajt. Minden esetben szakembert, 112- őt, 105- öt, kell értesíteni akik kiadják a szakember elérhetőségét! Engem is lehet hívni 24 órában: 06707079811

Sokan nekiállnak kemotoxozni, lángszórózni, csavarlazitózni, gázolajozni, betömni a bejáratot, púrhabozni, stb stb. Ezekkel csak még nagyobb bajt okozunk!

A fészket úgy építik meg, hogy felépülnek a lépek, amit kőrbeépítenek egy több réteges szigetelő anyagból, ami nádból, növényi anyagokból épül.A lódarazsak a legveszélyesebbek, hiszen méretükből adódóan nagyobb dózisú mérget képesek befecskendezni az emberbe egy szúrással. Jellegzetességük, hogy többnyire régi házaknál, a rágcsálók járatait használva építik meg a fészküket. Ahogy a kolónia növekszik, úgy a fészek is egyre nagyobb lesz.

Vagy is ha fújják rájuk a kemotoxot, stb csak a külső réteget fújják, a lépekig nem jut el a vegyszer! A darazsak ha veszélyben érzik magukat, azonnal tömegesen támadnak, mind addig még csak mozog az ember. Egyetlen megoldása az hogy hozzáértő SZAKEMBERNEK el kell távolítani a fészket. Ez a végső 100 százalékos megoldása!

A legnagyobb fészek, amit leszedtem, 170 centiméter magas és 60 centiméter széles volt – nyilatkozta a szakember.

Mindenkit arra szeretnénk kérni, hogy ossza meg, mert ezzel elkerülhetővé válhat, egy estleges tragédia!

Forrás

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!