Header Ads

Rendkívüli Közlemény! Országos figyelmeztetést adott ki a Rendőrség, minden bankkártyát használó magyar állampolgárnak! Fontos, hogy erről mindenki tudjon!

Rendkívüli Közlemény! Országos figyelmeztetést adott ki a Rendőrség, minden bankkártyát használó magyar állampolgárnak! Fontos, hogy erről mindenki tudjon!Rendkívüli felhívást adott ki a rendőrség, minden magyar állampolgárt érint! Kérem olvassátok el figyelmesen és osszátok meg, hogy minél több ember értesülhessen erről!

" Tisztelt Állampolgárok !

Az utóbbi időben rendkívüli módon elszaporodtak a bankkártya adatokkal visszaélő tolvajok Magyarországon, ezért szeretnénk mindenki figyelmét felhívni arra, hogy az alábbi dolgokat ellenőrizze, mielőtt bedugja a kártyáját az ATM-be.

Fontos tudni, hogy a bankkártya egy olyan mágnes kártya, ami adatokat tartalmaz, digitális adatok. Ha valakinek sikerül ezeket az adatokat kinyernie, például egy a képen látható az atm bankkártya nyílása elé helyezett kártya leolvasó egységgel, attól a perctől kezdve szabadon tudja használni bankkártyáját, korlátlan mennyiségben tud róla pénzt levenni, természetesen amíg a keret megengedi.


Fontos tehát, hogy automata használata előtt, győződjünk meg róla, hogy azt ATM bankkártya befogadóhelye nem-e mozog, nincs-e az az érzete az embernek, mintha nem így nézne ki egy átlagos automata. A második lépésben próbálja meg felemelni a pin kód beírására szolgála számlapot, mert sok esetben már arra is képesek a tolvajok, hogy egyfajta dupla billentyűzetet csinálnak, és miközben írja a pin kódot, lementi a leütött billentyűket a számlap.

Ezeket az ellenőrzéseket, ha végre hajtja, és nem vesz észre gyanús dolgot, akkor bátran használja az automatát. Fontos, hogy kérje a bankjától, hogy minden pénzmozgásról kapjon a telefonjára sms-t, így vész esetén azonnal letiltathatja a bankkártyáját!
Féltétlen ossza meg ezen információkat környezetével is! Nagyon fontos, hogy erről mindenki értesüljön és ne váljunk lopás áldozatává!

Forrás

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!