Header Ads

Pusztító idővel tör be délután a hidegfront, Magyarországra! Hatalmas erejű szél, és diónyi jégesőre figyelmeztetnek! Ezek a veszélyeztetett megyék:

Pusztító idővel tör be délután a hidegfront, Magyarországra! Hatalmas erejű szél, és diónyi jégesőre figyelmeztetnek! Ezek a veszélyeztetett megyék:


A középhőmérséklet az északi, északkeleti országrész kivételével általában 25, 26, de délen és városi környezetben helyenként 27 fölött alakul. Vasárnap este az észak felől érkező front véget vet a hőségnek.

ZIVATAROK:

Az északi, északkeleti országrészben labilis a légkör, főként a határ közelében esetleg már korábban, tehát vasárnapra virradó éjszaka, illetve vasárnap a nap első felében is előfordulhat zivatar. Leginkább ugyanakkor vasárnap késő délutántól, estétől várható észak, északnyugat felől elszórtan zivatarok kialakulása az országban, melyek késő estig legkisebb eséllyel a délkeleti megyéket érintik. Elsősorban az Észak-Dunántúlon, de emellett az Északi-középhegységben, Alföld északi, északkeleti részén egy-egy hevesebb zivatar is létrejöhet viharos (60-80, esetleg 80 km/h feletti) széllel, rövid idő alatt 20 mm feletti csapadékkal, jégesővel.

Figyelem:

A front előtt és mentén főként vasárnap délután és éjszaka alakulhat ki több helyen zápor, zivatar. Egy-egy zivatarhoz felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések társulhatnak.

Hétfő hajnalban északnyugat felől hidegfront érkezik, megszűnik a nagy meleg, keddtől azonban ismét napos, nyári idő jön. A kánikulának egy vasárnap éjjel érkező hidegfront vet véget, így hétfőre mindenhol mérséklődik a hőség, a nyár azonban nem ér véget, keddtől újra sok lesz a napsütés, kellemes nyár végi időjárás köszönt be.

Forrás

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!