Header Ads

Megtörtént Magyarország legújabb csodája, amiről szeretném, ha tudnátok! Hogy mit tehetsz Te is ilyen esetben, most megtudhatod!

Megtörtént Magyarország legújabb csodája, amiről szeretném, ha tudnátok! Hogy mit tehetsz Te is ilyen esetben, most megtudhatod!

Egyik barátunk elég nehéz helyzetbe került! Egyforintos számlát kapott befizetésre, az áramszolgáltatótól!

Nagy problémát okozott a számla kiegyenlítésnek a módja, hiszen az 1 forintosokat évekkel ezelőtt bevonták, így a készpénzes fizetés lehetősége ezzel meghiúsult.

Attól még viszont, hogy egyforintos nem létezik, valahogy ki kell egyenlíteni a tartozást. Ha nem, jön a felszólító. Az egy forintot viszont még mindig nem tudjuk kifizetni, így aztán börtönbe kerül kollégánk. Mivel egy nap ezer forintot lehet leülni a börtönben, kiszámolta: másfél percet kellene rácsok mögött töltenie.

Ezzel mondjuk meg is oldódna a történet, de kollégánk másfél percre sem szeretne börtönbe kerülni. Nézzük, milyen megoldás létezhet még, ha már ennyire válogatós! Egy korábbi cikkünkből puskáztunk, a benne szereplő asszonytól 71 fillért akartak bevasalni. Addigra bevonták már az egyforintosokat is.

"A késedelmi kamat késedelmi kamata ez a 0,71 forint, amit 1 forintra kerekítettek fel. Hihetetlen, hogy a 21. században ilyen összegről állítanak ki csekket! Fillér már rég nem létezik, de az 1 forintot is kivonták már a forgalomból! A postára se merek elmenni ezzel, mert kinevetnek. Egyébként sem tudom, hogy mivel fizessem ki ezt az összeget, hiszen nem tudnak visszaadni 5 forintból. Persze nem a pénzről van szó, hanem a nevetséges eljárásról"

Pontosan 1 forintot csak utalással, saját számláról tud kifizetni az ember. Igaz, kezelési költségként ennek az összegnek a többszörösét vonják le - meg abba is érdemes belegondolni, mennyibe kerül a sárga csekk kinyomtatása, postázása.A Magyar Posta szóvivője azt mondta egy korábbi esettel kapcsolatban, ami hasonló volt ehhez a mostanihoz, hogy: az 1 és 2 forintos csekket elfogadjuk, de ezekért az ügyfélnek semmit nem kell fizetnie, (az általános kerekítési szabályokat alkalmazva) – mondta a szóvivő.

Érdemes is bevinni a csekket, mert különben továbbra is érkeznek majd a figyelmeztetések a tartozásról.

Forrás

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!