Header Ads

A kislányomat Dorottyát májtumorral műtötték! Mindent megteszünk az egészségéért, de ehhez most a Ti segítségetekre is szükségünk van! Minden megosztás számít!

A kislányomat Dorottyát májtumorral műtötték! Mindent megteszünk az egészségéért, de ehhez most a Ti segítségetekre is szükségünk van! Minden megosztás számít!  


Hasi ultrahang vizsgálaton egy 3×3 centiméteres és több, apróbb tumort fedeztek fel a kislánynál. A gyulai gyermekkórház Budapestre irányított minket. Ott, nagyjából egy hét múlva újabb ultra­hangot ­végeztek, ahol a tumor már 4,5 centiméteres volt, vagyis­ a ­jelek szerint nagyon gyorsan növekedett. Sürgősségi­ MRI-vizsgálatot, biopsziát és portbeültetést rendeltek el. Utóbbi egy beültetett centrálvéna, amit műtéti úton helyeznek be a bőr alá, majd a kezelés végén szintén műtéti úton vesznek ki onnan. A gyermek ezen keresztül kapja a kezelést, az infúziókat, illetve innen vesznek vért. Dorottya ekkor volt héthetes.

Nagyjából egy hét múlva a biopszia rosszindulatú májtumort igazolt, és szembesültünk a ténnyel, hogy ez a tumor jelenleg nem operálható. Túl nagy és a túl sok apró képletet műtéti úton jelenleg nem lehet eltávolítani – idézte fel az anyuka. – Május 14-én megkezdtük a műtét előtti kemoterápiás kezeléseket, ebből négy blokk volt. Ezekre Dorottya nagyon jól reagált, a sok apró tumor felszívódott, és a nagy 22 milliméteresre zsugorodott.

A kislányt július 24-én a Tűzoltó utcai gyermek­klinikán operálták meg. A többórás ­műtét keretében eltávolították a tumort és a máj felét.

Jelenleg a műtét utáni kemoterápiás kezelések folynak Szegeden. A kezeléseket szerencsére jól viseli, nagyon jól „aláalapoznak” egy kemoterápiának. A kezelések előtt hidrátokat, szteroidot, hányáscsillapítókat kap, így minimális a mellékhatás. Ami viszont folyamatos, az a vérszegénység. Pesten­ emiatt vért is kellett kapnia. Sajnos a nagyobb testvért eléggé megviseli, hogy „anya és Dorci” sokat van távol.

Ők a legfontosabbak, a mi gondjaink nem számítanak. Ha a két lány egészséges és boldog, mi is elfelejtünk mindent. Itt nincs választási lehetőség, értük mindent!Nincs ­autónk, Dorottya pedig csak ­autóval szállítható, a tömegközlekedés a fertőzés veszélye miatt nem lehetséges. A kemoterápia miatt nagyon legyengült az immunrendszere. Ha ismerős nem tud elvinni a kezelésekre, akkor horribilis összegért autót kell bérelnünk. A fertőtlenítő- és tisztítószerek, gyógyszerek, később a vitaminok beszerzéséhez is nagyon jól jön a segítség. Nagyon köszönjük mindenkinek.

Kérlek Segítsetek nekünk! Nem tudjuk, hogy még meddig bírjuk ezt anyagilag fedezni!

Ha Ön is segítené a kislány gyógyulását, adományát a család K&H-nál vezetett 10404247-96058980-01200000 számú számlájára utalhatja. Közleménybe elég, ha annyit ír: „Dorottya”.

Arra kérünk benneteket osszátok, hogy minél több ember értesülhessen róla és segíthessen Dorottyának! Nagyon Köszönjük!

Forrás

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!