Header Ads

Így mérgezték meg a család kutyáját - A nyomravezetőnek 750 ezer forint jutalmat ajánlottak fel! " Akár a kisgyerekeink is megkóstolhatták volna!

Így mérgezték meg a család kutyáját - A nyomravezetőnek 750 ezer forint jutalmat ajánlottak fel! " Akár a kisgyerekeink is megkóstolhatták volna! "A családi ház kertjébe dobott fagyállóval megmérgezett főtt virslivel és rizzsel ölték meg a kutyát!

750 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel az a gazda, akinek 8 éves border collie keverék kutyáját fagyállóban főzött rizzsel és virslivel mérgezték meg a napokban Kistarcsán. A Schörmann nevű ebet egy menhelyről hozta el a család hét évvel ezelőtt, azóta a gyerekek és a szomszédok is nagyon megszerették.


Az állat gazdája Linda, így nyilatkozott történtekről:

Amikor hazaértem, csak azt láttam, hogy dülöngél és bolyong a kertben. Egyből tudtam, hogy valami nincs rendben, ezért az orvoshoz siettünk. Összesen hat kórházban jártunk, 150 ezret költöttünk a kezelésekre, mire megmondták, hogy megmérgezték. Később megtaláltam a fagyállós virsli- és rizsmaradványokat a kertben, amiket kihányt szegény. A legdurvább, hogy a mérgezett ételt akár a kisgyerekeink is megkóstolhatták volna, hiszen mindig a kertben játszanak.


A családnak két beagle kutyája is van, őket most félve merik magukra hagyni.


A kutyákat előszeretettel mérgezik fagyállóval a kutyákat, mivel az autóipar adalékanyag szaga semleges a kutyák számára, édeskés íze miatt viszont kifejezetten szívesen fogyasztják el a kutyák. Ugyanakkor a benne lévő etilénglikol vegyületeire bomlik és egyszerre támadja meg a központi idegrendszert, konkrétan az agyvelőt illetve a kutya veséjét. Az első tünetek: elesettség, nyálzás, hányás, dülöngélés, görcsök.

Forrás

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!