Header Ads

Friss!! Szomorú hírek érkeztek! Nem tudják felébreszteni, a Bulgáriából hazahozott Vanesszát!

Friss!! Szomorú hírek érkeztek! Nem tudják felébreszteni, a Bulgáriából hazahozott Vanesszát!Nem tudják felébreszteni Burkus Vanesszát - írja a zoom. A júliusban Bulgáriában autóbalesetet szenvedett lányt egy hete már nem tartják mesterséges kómában, de még mindig nem ébredt fel.

Burkus Vanessza három hétig feküdt kómában egy burgaszi kórházban, családja hiába akarta hazaszállítani, sokáig nem adták ki a szükséges dokumentumokat. Végül augusztus 10-én hozták haza, és jelenleg is a Szegedi Tudományegyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetében kezelik.

Ismert, a lány idegenvezető barátjához ment nyaralni Bulgáriába, ahol július 19-én autóbalesetet szenvedtek: a kocsijuk lerobbant, de mielőtt mindenki ki tudott volna szállni, hátulról nagy sebességgel a járművükbe csapódott egy másik autó. A kocsiban rajtuk kívül két magyar turista – egy idősebb asszony és az unokája – ült. A balesetben az asszony meghalt, a másik utas pedig medencecsont-sérülést szenvedett. Burkus Vanessza barátja időközben hazajött és rendszeresen látogatja a lányt a kórházban.

Az apa, Burkus Sándor azt mondta: lányának baktériumfertőzés miatt kialakult tüdőgyulladása időközben javult, törött nyaki csigolyáit pedig egyelőre nyakmerevítővel rögzítik. Az orvosok kivárnak, jelenleg ugyanis többet ártanának egy műtéttel, mint amennyit használnának. Mint Két napja az is kiderült, hogy az indokoltnál háromszor nagyobb gégemetszést végeztek a bolgár orvosok, ami miatt Vanessza nyelőcsöve is elfertőződött. Most ez is nehezíti Vanessza gyógyulási esélyeit.


Az apa szerint az orvosok újabb MRI vizsgálat segítségével nézhetik majd meg, hogy lánya agya milyen szinten károsult. Biztatni egyelőre semmivel nem tudják a családot, mert teljesen kiszámíthatatlan, hogy ki, mennyi idő után ébred fel.

Ezúton szeretnénk Vanesszának mielőbbi gyógyulást kívánni, a szülőknek pedig további kitartást! Egy ország szorít érted!

Forrás

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket ismerőseiddel!