Header Ads

Figyelem! Ilyen még nem volt ezelőtt Magyarországon! Már csak pár nap és ingyen kapnak laptopot, internetet a 65 év feletti nyugdíjasok! Pontosan Ekkor kezdik meg a kiszállítást!

Figyelem! Ilyen még nem volt ezelőtt Magyarországon! Már csak pár nap és ingyen kapnak laptopot, internetet a 65 év feletti nyugdíjasok! Pontosan Ekkor kezdik meg a kiszállítást!

Hordozható számítógépeket és vészjelző karórákat kap ötezer nyugdíjas ősszel. Az ingyenes eszközök segítségével könnyebben és gyorsabban kérhetnek segítséget, így akár egyetlen gombnyomással hívhatják a mentőket vagy a rendőröket, ha bajba kerülnek.

A rendőrök célja az is, hogy megelőzzék az “unokázós csalásokat”, vagyis amikor bűnöző, aki magát unokának adja ki, legtöbbször balesetre hivatkozva fordult anyagi segítségért alkalmi nagyanyjához.

“Kezét csókolom. A nyugdíjasok alapítványától érkeztünk és egy kis ajándékkal szeretnénk kedveskedni önnek.” – Ilyen és még ennél is átlátszóbb trükkökkel keresik fel a bűnözők a többnyire egyedül élő, idős áldozatukat. Ilyenkor, egy értéktelen ajándékcsomagot visznek a kiszemelt áldozatnak egy multinacionális cég képviseletében, és azt kérik, fizesse meg a tíz-, húszezer forintos szállítási díjat. Ezt arra használják, hogy kifigyeljék, hol tartja a pénzét, hogy aztán a figyelmét elterelve, meglopják.

A rendőrök a nyugdíjas klubokat is felkeresik, hogy elmondják az időseknek a bűnözők módszereit.A veszélyeztetett helyzetben lévő idős emberek felvilágosításáért, az áldozattá válás elkerüléséért programot indított a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Belügyminisztérium. A kezdeményezés 480 településen ötezer egyedül élő, 65 év feletti idős ember számára teszi lehetővé, hogy az internet segítségével kapcsolatot tartson a hozzátartozóival, illetve használja a vészjelző-karórát.

A programban részt vevő idős embereket az érintett településeken kialakított diszpécserszolgálat tanítja majd meg a számítógépek és a vészjelzők használatára.

Szeptember elején kezdik meg a kiszállításokat és a beszereléseket!

IDE kattintva tekintheti meg a videót!

Forrás

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!