Header Ads

Figyelem!!! Így módosul, a műszaki vizsgára és a jogosítványokra vonatkozó szabály! Ez a változás, minden autóst érinteni fog! Itt vannak a részletek:

Figyelem!!! Így módosul, a műszaki vizsgára és a jogosítványokra vonatkozó szabály! Ez a változás, minden autóst érinteni fog! Itt vannak a részletek:


Több változást is tervez a kormány, ami az autósokat jelentősen érinteni fogja! Két rendelet módosítását tervezi a kormány, ami az autósokat fogja érinteni.

A jogosítvány jelenleg személyigazolványként is használható, személyazonosításra is alkalmas. Ez a továbbiakban annyival fog módosulni, hogy a jövőben már csak az egészségügyi lejáratáig helyettesíti a személyi igazolványt, megszüntetik a tíz éves határidőit, ami jelenleg érvényben van! Vagyis ezentúl majd a jogosítvány nem 10 évig használható személyi igazolványként, hanem az egészségügyi igazolás lejártáig.

A 65 év felettiekre ez a módosítás nem fog vonatkozni. Ők továbbra is korlátlanul használhatják majd személyazonosításra a jogosítványokat.

Változás jön a műszaki vizsgában is!

Ami a legújabb és legfontosabb dolog és talán a legjobban érinti az autósokat és a műszaki vizsgáztatás rendjét:

Ha durva hiba miatt bukik el az autó a műszaki vizsgán, akkor 2 hónappal meg lehet hosszabbítani a műszaki vizsga érvényességét, de ebben az időszakban már csak a javítóhelyig gurulhat el az autó.

Változás jön a műszaki állapot miatti büntetésnél is : Amennyiben a jármű műszaki állapota komoly vagy veszélyes hiányosságban szenved, akkor nem csak az üzembentartó, hanem a járművezető is bírságolható, de ez utóbbi csak a bírság-tétel 20 százalékát fizeti.Aki használt autót hoz be külföldről, annak jövő év május 20-tól az eladó országában, a műszaki vizsgálatok igazolásáról kiállított “Műszaki vizsgálati bizonyítvány”-t is be kell mutatnia.

Forrás

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!