Header Ads

Figyelem!! Augusztus 24-31 között, több százezer család kap ajándékba, 6000 forintos Erzsébet utalványt iskolakezdésre! Sok helyen már átvehető így:

Figyelem!! Augusztus 24-31 között, több százezer család kap ajándékba, 6000 forintos Erzsébet utalványt iskolakezdésre! Sok helyen már átvehető így:A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak augusztus hónapban Erzsébet-utalvány formájában kapják meg az 6000 forintos támogatást.

Akiknek a jogosultsága a tárgyév augusztus 1-én fennáll, az ebben a hónapban kész étel, ruházat, valamint tanszer vásárlására felhasználható Erzsébet‐utalvány formájában kapja meg a támogatást.

Az utalvány értéke gyermekenként 6000 forint.

alapösszegű természetbeni támogatás – 6000 Ft
emelt összegű természetbeni juttatás – 6500 Ft (hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyermek, fiatal felnőtt esetében)


A különböző önkormányzatoknál különféleképpen zajlik az utalványok eljuttatása a családokhoz! Van ahol Az önkormányzat ezeket az Erzsébet‐utalványokat augusztus 24. és 31. között postán küldi ki a jogosultaknak. Sikertelen kézbesítés esetén a posta értesítőt hagy a lakcímen, amelyen tájékoztatja a jogosultat az átvétel módjáról, idejéről. Aki nem tudja átvenni az utalványt, az még tíz napig a postán megteheti ezt, illetve e határidő letelte után a Polgármesteri Hivatalban ügyfélfogadási időben veheti át azt a helyileg illetékes Szociális Osztályon.

Ha Önnek is hasznos információval tudtunk szolgálni, kérem ossza meg ismerőseivel is!

Forrás

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!