Header Ads

Figyelem!! 40 év felett, soha ne vegyen be ezekből a gyógyszerekből, mert káros lehet a szívizomra! Erről feltétlen tudnia kell!

Figyelem!! 40 év felett, soha ne vegyen be ezekből a gyógyszerekből, mert káros lehet a szívizomra! Erről feltétlen tudnia kell!


Számos fájdalomcsillapítóban megtalálható az ibuprofén nevű hatóanyag, köztük a népszerű Advil és Algoflex tablettákban. Fejfájás, fogfájás, hátfájás esetén rengetegen ezekhez a gyógyszerekhez folyamodnak. Sajnos a bekapkodott tabletták nem oldják meg a bajt, csak a tüneteket enyhítik, de hamarosan újra jelentkezik a fájdalom, amire megint beveszik az emberek a gyógyszert.

A probléma az, hogy az ibuprofén rendszeres használata nagyon káros a szívizomra, ezért negyven fölött senkinek nem ajánlott a szedése. Használjunk inkább természetes fájdalom csillapítót helyette.

Inkább próbálja ki ezeket a természetes növényeket pl:

A kurkuma kínálhat egy biztonságosabb megoldást, hogy enyhítsük a fájdalmat.

Keverjünk össze egy evőkanál kurkuma port, egy csésze mézet és egy citrom kifacsart levét egy pohárba
Keverjük a kombinációt egy fakanállal
Adjunk egy teáskanállal a keverékből egy pohár meleg vízbe vagy teába.

Fogfájásra szegfűszeg

Már évszázadok óta használják a fájós fogakra a szegfűszeget - és nem véletlenül! Magas eugenoltartalma fertőtlenítő és természetes érzéstelenítő hatása miatt valóban csökkenti a fogfájás okozta kellemetlen érzést.

Izomfájdalmakra gyömbérEzerféleképp felhasználható, Magyarországon mégis valamiért kevésbé ismert gyógynövény, mely nem csak finom, de egészséges is. Erőteljes vérkeringés-serkentő hatása révén nagyon jó izomfájdalmakra, migrénre, de hányinger és megfázás ellen is. Erjedésgátló tulajdonságai révén segíti az emésztést, és enyhíti a puffadást. Az ízületi gyulladás tüneteinek csökkentésében is hatékony, mivel gátolja a gyulladáskeltő anyagok képződését. Teaként, levesként, fűszerként egyaránt finom, de olaja masszírozáshoz is hatékony.

Tipp: Kissé csípős ízéhez hozzá kell szokni, ezért érdemes apránként növelni az elfogyasztott adagot. Napi két evőkanál már hatékony gyógyszer lehet.

Forrás

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha számodra is hasznos információkat tartalmazott!