Header Ads

Ekkora szégyent: Megtiltják a tűzoltóknak, hogy megemlékezzenek halott társaikról! Ezzel indokolják!

Ekkora szégyent: Megtiltják a tűzoltóknak, hogy megemlékezzenek halott társaikról! Ezzel indokolják!
Ilyen mélyre még sosem süllyedtek a katasztrófavédelem vezetői.

A katasztrófavédelem nem támogatja az Emlékezés napját, és megtiltják a tűzoltóknak, hogy a szertárakból kiállva szirénaszóval emlékezzenek a hősi halált halt és szolgálatteljesítés közben elhunyt tűzoltókra – ezt még augusztus 7-én közölték Hócza Györggyel, a Tűzoltókért Alapítvány kuratóriumának elnökével, akit az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságra (OKF) invitáltak, hogy mindezt tudassák vele.

A katasztrófavédelem minden erővel azon volt, hogy megakadályozza az idei megemlékezést. Az OKF humán szolgálatvezetőjének levelében foglaltak hiába váltottak ki közfelháborodást, a katasztrófavédelemnél még azt is meg merték tenni, hogy az augusztus 7-i megbeszélésre a műegyetemi lőtértűznél egyik hősi halált halt tűzoltó szüleit elhívják, és megalázó helyzetbe hozzák őket.

Mélypont

"Hát én azt gondolom, hogy eljutottunk a mélypontra. Ez kérem szépen a világ szégyene” – fogalmazott Molnár Péter. "Sosem gondoltam, hogy el lehet jutni ilyen mélyre. Hát el lehet." - mondta Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság egykori szóvivője

Megemlékezés 11. alkalommal
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem "K" épületének lőtere 2006. augusztus 8-án gyulladt ki. A tűzoltás során három tűzoltó halt hősi halált. Alulról jövő kezdeményezésként azóta ezen a napon emlékeznek valamennyi hősi halált halt és szolgálatteljesítés közben elhunyt tűzoltókra.

Idén is így történt, és jövőre is így fog.

Ezzel indokolták:


A katasztrófavédelem közleményben reagált, azt írták, a tegnapi napon a műegyetemi tűzben elhunyt tűzoltók szülei kérésére nem álltak ki a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok elé szirénázva a tűzoltóautók. “Elhunyt bajtársaink szülei azt kérték a katasztrófavédelem vezetésétől, hogy ne tartsunk augusztus 8-án látványos megemlékezést, mert nem szeretnék, ha évenkénti megemlékezéssel újra és újra feltépnék a veszteség okozta sebeiket. A katasztrófavédelem vezetése akaratukat tiszteletben tartva nem vett részt az emlékezés napján, hanem a három tűzoltó egykori állomáshelyén tartottunk szűk körű koszorúzást” – magyarázták.

Az indoklás azért fura, mert a megemlékezés több mint egy évtizede már hagyomány.

Forrás

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!