Header Ads

Egyszer már sikerült legyőznie az én Laurámnak a rákot, most viszont újra támadt és jelenleg az életéért küzd a kicsikém! Kérlek Titeket, aki tud, Segítsetek Nekünk! Osszátok!

Egyszer már sikerült legyőznie az én Laurámnak a rákot, most viszont újra támadt és jelenleg az életéért küzd a kicsikém! Kérlek Titeket, aki tud, Segítsetek Nekünk! Osszátok!Egyszer már sikerült legyőznie a rákot a kis Laurának, most viszont újra megtámadta őt gyilkos kór öt év tünetmentesség után. A kilencéves kislány felnőtteket meghazudtoló türelemmel tűri a vizsgálatokat és a különböző kezeléseket.

"A bizonytalanság a legrosszabb, hogy nem tudjuk, mi lesz a holnapi napon, és azt sem, hogy pontosan milyen tumorral állunk szemben: április óta ugyanis nem kaptam még a kezembe a szövettan­i eredményeket" mondta lesütött szemekkel Benczéné Torba Csilla, Laura édesanyja.

Laura 10 hónapos volt, amikor megpróbáltatásaink elkezdődtek. Akkor az orvosok már menthetetlennek mondták: medulloblastomája volt, ez egy a kisagyból kiinduló daganat, ami nála az egész koponyában szétterjedt. Azt állították az orvosok, hogy műthetetlen a gyerek, és hogy nem éri már meg a következő hetet.


A kemoterápiától kihullott szegény Laura haja, így beszereztek póthajat, amit viselhet a kislány, ha kedve van

Ám Laura hatalmas szerencséjére egy másik sebész is megnézte őt, aki elvállalta a beavatkozást. Most ott tartunk, hogy, kettő műtét és 12 kemoterápiás kezelés után eltűnt a tumor, majd kilenc hónap tünetmentesség után megint előjött, és csak az újabb műtétek, kemo- és sugárterápia után múlt el.

Legalábbis öt éven keresztül a kontrollvizsgálatok is azt mutatták: Laura kislányom legyőzte a rákot.

Most azonban ez a rémálom újrakezdődött: a kicsi folyamatosan lázas volt, kórházba került, lebénult a fél oldala. Az 5 éves MR-kontrollon egy 6 mm-es foltot láttak. Újból megműtötték, ám a műtét utáni kontroll-MR borzalmas képet mutatott: a t­umor újból előjött. Az orvos szerint ez nem a régi daganat kiújulása, hanem egy új típusú tumor, amit nem tudnak újból megműteni. A kis Laurám most ismét kemoterápiát kap, amitől már kihullott majdnem az összes haja. A sok kezelés miat­t tejfehérje-, szója- és laktóz­allergiás és sajkalábú lett.

A kezelések, a diéta és Laura ruhatárának állandó cserélgetése hatalmas anyagi terhet ró ránk, főleg úgy, hogy én nem tudok dolgozni. Csináljuk, mert nem tehetünk mást. Próbálunk úgy élni, mint egy átlagos család, és igyekszünk, hogy Laura ne érezzen semmit. - Mesélte megtörten Csilla, az édesanya.

Segítségre szorul a család!


Ha módjában áll bárkinek, most segíthet Laura családjának, amely a következő számlán gyűjt: K&H Bank Zrt.: Bencze Laura, 10402427-86755469-67811010 Közlemény: Bencze Laura, közjóléti célra juttatott ajándék.

Mindenkit arra szeretnénk biztatni, hogy ha anyagilag nem is, egy megosztással mindenképp segítsenek Laurának és családjának! Egy kattintással hozzájárulunk ahhoz, hogy minél több emberhez eljuthasson a története és segítő emberekre találjunk! Nagyon köszönjük!

Forrás

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!