Header Ads

"Az ikreim után Lilit is elveszíthetem bármelyik pillanatban. Én még egy tragédiát nem fogok túlélni! Kérlek Kérlek segítsetek Nekünk! "

"Az ikreim után Lilit is elveszíthetem bármelyik pillanatban. Én még egy tragédiát nem fogok túlélni! Kérlek Kérlek segítsetek Nekünk! " Osszátok!


Épp ésszel nehezen felfoghatatlan, hogy milyen borzalmakat kell hosszú évek óta átélnie egy Újszilváson élő édesanyának. Tordai Ibolya 2007-ben izgatottan várta, hogy életet adjon ikreinek, a család élete azonban a szülés után valóságos földi pokollá változott.

Emese és Rebeka a harminc-ötödik héten jött születtek meg. Sajnos sérülten, súlyos oxigénhiányos állapotban jöttek a világra. Már a szülőszobában újra kellett éleszteni őket. A kis agyuk olyan mértékben károsodott, hogy az orvosok azt mondták: szinte nulla az esély a felépülésükre, bármikor meghalhatnak – emlékezett vissza IbolyaA család a lesújtó diagnózis ellenére azonban mindent elkövetett, hogy megmentse az ikreket. Döntés elé állították őket: ha vállalnak még egy gyereket, akkor a kicsi őssejtjeivel lehet, hogy sikerül megmenteni az ikrek egyikét.

2010-ben megszületett a harmadik kislányunk, Lili. Teljesen egészséges volt. Az örömünk azonban csak három és fél hónapig tartott. Ekkor derült ki ugyanis, hogy a testvéreihez hasonlóan ő is egy ismeretlen eredetű genetikai betegségben szenved, amely a központi idegrendszert károsítja – mesélte szomorúan az édesanya.Lili hét és fél éves. Túl van több életveszélyes műtéten

Ibolyát mindennek tetejében még a férje is elhagyta, így teljesen magára maradt. A tragédiák sora azonban csak ezután kezdődött.

Emese nem sokkal később, mindössze négyéves korában, 2011 decemberében elhunyt. Az egész életét kórházban töltötte. Karácsony előtt két nappal temettem el. Rebeka hét évet töltött kórházban, de idén áprilisban, nem sokkal a tizedik születésnapja előtt őt is elvesztettem – mesélte megtörten Ibolya.

Ezeket a történteket már nem tudta feldolgozni. Teljesen összeomlott, két hétre pszichiátriára került. De Lili miatt azonban nem adhatta fel.

Az ikrek közül Emese (balra) hunyt el először, négyéves volt, Rebekát kilencévesen érte a halál. Közös sírban nyugszanak
Talán egyszer eljön az a nap is, amikor a mosolyom igazi lesz és nem lesz mögötte fájdalom. Amikor felhőtlenül tudok örülni és boldog lenni azért, amiért én élek és a szeretteim mellettem vannak. Talán egyszer az a nap is eljön, amikor a mindennapokat nem a sírás és a szomorúság tölti ki, hanem gondtalanul tudok nevetni. Meg kell tanulni valamit, amire az anyai szív nem képes... továbbélni a gyermeke nélkül, akinek a születésekor megígérte, hogy mindig vigyázni fog rá és az élete árán is megvédi, mert ez egy anya kötelessége! Lehet-e ekkora "bűntudattal" együtt élni?


Lili most már hét és fél éves. Ő is túl van több újraélesztésen és életmentő műtéten. Az orvosok lemondtak róla, már rehabilitációra sem vihetjük. Minden nap a túlélésért küzd, egész napos felügyeletet igényel. Ennek ellenére nagyon mosolygós, de szinte egész nap csak fekszik és alszik.

Próbálok pozitív maradni, de a legszörnyűbb az egészben, hogy nem tudhatom, mikor fogom elveszíteni. Nem vagyok biztos benne, hogy képes lennék még egy tragédiát feldolgozni.

Ibolya minden vágya, hogy a fővárosba költözhessenek, ám ehhez anyagi segítségre lenne szükségük. A fővárosban Lili egy speciális iskolába járhatna, így neki lehetősége nyílna, hogy újra irodai munkát vállalhasson.

Amennyiben Önt is meghatotta Ibolya történtet és segíteni szeretne a családnak: Ide kattintva megteheti!

Kérlek Titeket Osszátok, hogy minél több emberhez eljuthasson ez a történet és talán ezáltal valaki valóra válthassa Ibolya nagy álmát, vágyát!! Köszönjük!

Forrás

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!