Header Ads

Aljas módon, kiskorút küldtek be az ellenőrök a dohányboltba, ahol a gyerek nem lett kiszolgálva, de mégis megbüntették a trafikost. Elképesztő az oka !

Aljas módon, kiskorút küldtek be az ellenőrök a dohányboltba, ahol a gyerek nem lett kiszolgálva, de mégis megbüntették a trafikost. Elképesztő az oka !


Akár 500 ezer forintos büntetésre is számíthat az a veszprémi trafikos, akinél a fogyasztóvédelmi hatóság ellenőrei egy kiskorú fiú bevonásával próbavásárlást tartottak. A trafikban a két ellenőr vásárolt, miközben beállított a fiú, aki csak téblábolt. Az eladó kiszolgálta a két fogyasztóvédőt, majd miután fiatalnak vélte a fiút, elkérte az igazolványát. Mivel 17 és fél éves volt kiküldte a boltból, nem szolgálta ki. A fogyasztóvédők szerint ezzel azonban megsértette a jogszabályt, mert a belépéskor már ki kellett volna küldeni a fiút.


„Direkt behoztak egy fiatalkorút, direkt beállították, besurrantották az üzletbe” – háborodott fel az eljáráson Szabó Krisztián, a trafik tulajdonosa.

Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság sajtóreferense szerint ez mindennapos gyakorlat.


„A felügyelők fiatalkorú személlyel bemennek az üzletbe, próbavásárlás keretében megpróbálnak dohányterméket vásárolni, illetve ha a jogszabály úgy határoz, hogy a fiatalkorú már be sem léphet az üzletbe, nem tartózkodhat ott, tehát már a felügyelők azt is vizsgálják, hogy a kereskedő felszólítja-e a korának igazolására a fiatalkorút” – fogalmazott Perger Mónika.

Sajnos ez Magyarország!! Ahol a tisztességes, becsületes embert nem hagyják élni, megbüntetik, az alvilági maffiózókat, a pénzmosodákat, és egyéb csalók sokaságait pedig futni hagyják!!

Forrás

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket ismerőseiddel!