Header Ads

Ritkán szoktam adakozni de Ezen a nénin megesett a szívem - csak utána jöttem rá, hogy hatalmas hibát követtem el! Vigyázzatok, nehogy Ti is így járjatok!

Ritkán szoktam adakozni de Ezen a nénin megesett a szívem - csak utána jöttem rá, hogy hatalmas hibát követtem el! Vigyázzatok, nehogy Ti is így járjatok!
Az egész történet három héttel ezelőtt kezdődött, amikor is szokásos bevásárló körutamra indultam gyalog:

Azt azért érdemes tudni rólam, hogy ritkán szoktam adakozni, ( mert nekem sem feneketlen a pénztárcám ) de úgy látszik, akkor is átvernek. Pasaréti téren az Aldi lépcsője előtt áll egy néni mankóval, és nagy szatyorral. Megállított és azt mondta, legyek már olyan kedves és vegyek már neki egy tejet, meg citromot, mert nem képes felmenni a lépcsőn. Azért van erre szüksége, mert most műtötték, és folyton feljön a gyomorsava stb.

Nyilván nem mondattam nemet, hiszen egyértelműen a boltba tartottam. Nem nagy összegről volt szó, oda is adtam neki, megköszönte. Nem ajánlotta fel, hogy kifizeti, nem is engedtem volna, de azért éppen elvárható lett volna tőle, hiszen az egészségügyi állapota miatt nem tud felmenni a lépcsőn, de azért a terméket, amit mással vetet meg, illik kifizetni. Persze nem vágott földhöz az a pár száz forint, de volt egy kis meglepődöttség bennem, amikor még csak meg sem próbálta kifizetni, pedig ő kérte..

Lényegtelen! Jó egészséget kívántam, és egy 5 m-el arrébb vártam a buszt, ami nagyjából negyed óráig nem jött. Ezalatt az idő alatt a néni, még öt nőhöz ment oda ugyanezzel a szöveggel, csak más élelmiszert kérve. Láttam mindenkin az első pillanatban a sajnálatot, amivel a szegény beteg idős nénire néztek, majd a végén a megvetést, amikor a néni nem óhajtott érte fizetni, hanem csak elvárta, hogy vegyék meg neki..

Ma 3 hét elteltével ismét összefutottam a nénivel, ekkor már 2 fullosan megpakolt szatyorral állt az Aldi előtt. Most viszont egy másik nénike szólított meg, hogy vásároljak be neki, mert köszvényes a lába.

Na erre kicsit ingerülten válaszoltam, és rámutattam a nénire, hogy én és még sokan mások már megtettük ezt egy pár alkalommal a kolleginájánál. Erre ez a nő elkezdett hangosan kiabálva háborogni, hogy ez nem igazságos, és hogy biztosan nem jó a szövege, mert mindenki a Julikának vásárol be.


Na ettől majdnem dobtam egy hátast!

Ahogy most már mint kiderült Julika névre hallgató hölgyike, az 5- ös buszra szállt fel és a buszon jó alaposan bekajált a szemem láttára.

Ez valami új idős maffia szervezet lenne? Vagy csak trükkös nyugdíjasok, akik így próbálják a kis nyugdíjukat nem elkölteni?

Ha van valakinek esetleg hasonló esete, szívesen elolvasnám, ha kommentbe megírná!

Forrás

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, hogy minél több ember értesülhessen erről a történetről!