Header Ads

A 2 éves gyerek a dohányzás rabja lett, és 40 szál cigarettát szívott el naponta…megdöbbentő, így néz ki 6 évvel később!


2010-ben az egész világot megdöbbentette a vírusként terjedő hír, hogy egy 2 éves Indonéz kisfiú a dohányzás rabja lett.Akkoriban egy videó terjengett Ardi Rizal-ról, a kétéves gyerekről, amelyben láthattuk, hogyan szív el egy szál cigarettát ez a kisgyerek, és az a hír terjedt el róla, hogy naponta akár 40 szál cigarettát is elszív.

Abban az időben Ardi szülei nagyon szegények voltak, és nem tudták, hogyan kezeljék a helyzetet. A gyermek édesanyja elmondta, hogy ha nem adott neki cigarettát, akkor a kisfiú dühös lett, hangosan sikítani kezdett és ilyenkor gyakran verte a fejét a falba. A gyerek azt állította, hogy ha cigi nélkül szédül és rosszúl érzi magát. Az apa pedig úgy vélte, hogy fia eléggé egészséges.

Indonéziában a gyermekkori dohányzás komoly aggodalomra ad okot, hiszen ebben az országban több mint 80 milló gyerek él, akiknek 30 százaléka 10 éves kor előtt elkezdik a dohányzást. Egy 2008-as felmérés szerint, Indonéziában 165 milliárd szál cigarettát adtak el egy év alatt!

Ardi története globális undort keltett a dohányzás iránt, és még az indonéz kormány figyelmét is felkeltette, és segítettek a kisfiúnak részt venni egy rehabilitációs programban, hogy tudjon leszokni erről a szörnyű szokásról. Tény, hogy a kisfiú állapota és kinézete egyáltalán nem volt biztató, ezért a róla készült felvételeket egy országos kampányban is felhasználták, mert véget akartak vetni a gyermekkori dohányzás problémájának.

Ardinak sikerült legyőznie ezt a káros függőséget, de sajnos egy másik káros szokással helyettesítette…
Mikor Ardi 3 éves lett, már 40 szál cigarettát szívott el naponta. Mivel a kisfiú globális felháborodást keltett, a kormány egy rehabilitációs programot indított, hogy kezelés alá vegyék a dohányzó gyermekeket.
A kezelési programnak köszönhetően, szerencsére a kisfiú leszokott erről a káros szokásáról, de sajnos egy másik káros függőséggel helyettesítette. Ardi rákapott a gyorsételekre és mire 6 éves lett, kórosan elhízott. Szülei végül hajlandók voltak, hogy ők is odafigyeljenek a gyerek egészséges táplálkozására és szigorúan diétáztatták.Ardi jelenleg 8 éves és sikerült leszoknia mind a két káros függőséget. Megfogadta, hogy többet nem fog cigarettázni és káros ételeket sem fog fogyasztani.Bár ez a történet nagyon szívszorító, de Ardi bebizonyította, hogy bárkinek sikerülhet győzni az egészségtelen szokásai fölött.

Az alábbi videóban láthatunk egy részletet a rehabilitációs programról, amely végl segített neki leszokni a káros szenvedélyről. 

Napi 2 kg zsírtól
szabadultam meg!
Elég volt minden reggel...
Ebből 1 kanál étkezés
előtt = A HASI ZSÍR
eltűnik 2 hét alatt !
Otthoni módszer a
bütyök eltüntetésére!
Így tüntesd el 4-6 hét alatt!