Header Ads

Egy üres dobozt adott karácsonyra kisfiának!A gyerek döbbenetes módon reagált!


Következő évben elmentem ajándékot venni, de ahelyett, hogy bementem volna, inkább hátramentem és belenéztem az áruház kukájába!!! Meg is volt a tökéletes ajándék: egy hatalmas papírdoboz! Egy fiatal apa beszámolóját olvashatjátok (aki végzettsége szerint pszichológus):

„Amikor a fiam három éves volt, emlékszem mekkora stresszt okozott, hogy karácsonyra minél több ajándékot vegyek neki. A nagyszülők is elvárták tőlünk, hogy a feleségemmel telepakoljuk a karácsonyfa alját, amihez még ők is hozzátehetnek pár ajándékot. Nyomasztó volt nagyon, és láttam, hogy a fiam is ugyanígy élte meg!!

Mégis hány ajándékra van szüksége egy háromévesnek?!!
Fellázadtam!!
 Következő évben elmentem ajándékot venni, de ahelyett, hogy bementem volna, inkább hátramentem és belenéztem az áruház kukájába:

Meg is volt a tökéletes ajándék: egy hatalmas papírdoboz!
Felkötöttem a kocsim tetejére, majd otthon becsomagoltam, és átkötöttem egy szép piros szalaggal..
Karácsony este a fiam nagyszerű ajándékot kapott: a hatalmas üres kartondobozt és hozzá színes filceket!
A kisfiam ekkor egy kicsit csodálkozott, furának találta ezt az ajándékot! Ám hamar birtokba vette a dobozt, és elkezdett játszani, kibontakoztatva a gyermeki képzelőerejét!

A doboz először ház volt, amire ajtót vágtunk, hogy ki-be mászkálhasson… Később az oldalára fordította, és hajó lett belőle, utána pedig egy erődítmény teteje, ami alatt aludt. Végül szánkónak is kitűnő volt! Aztán persze a szelektív kukában végezte..

A család többi tagja eleinte felháborodott azon, hogy egy üres dobozt vettem a kisfiamnak karácsonyra, és nem tagadom, kicsit szégyelltem is magas az okos ajándékom miatt… Ám amikor láttam, mennyire élvezi, és nem is érdekli a többi játék, akkor viszont nagyon megnyugodtam!!
Pszichológusként azt mondom, nem az a lényeg, hogy minél drágább vagy csillogóbb játékot vegyünk a gyereknek…Nem kell emiatt hitelt felvennünk! A lényeg, hogy olyan ajándékot vegyünk neki, ami

1. aktívvá és társasági emberré teszi a gyereket,
2. ami lehetővé teszi, hogy a képzelőerejét használja,
3. ami segít neki megérteni a pénz értékét, vagy más készségeit fejleszti!
 Vajon hány boltban kaptató játék van, ami ilyen?!

Ha egyetértesz, ne felejtsd el megosztani!

Napi 2 kg zsírtól
szabadultam meg!
Elég volt minden reggel...
Ebből 1 kanál étkezés
előtt = A HASI ZSÍR
eltűnik 2 hét alatt !
Otthoni módszer a
bütyök eltüntetésére!
Így tüntesd el 4-6 hét alatt!