Header Ads

Ennek a férfinak a táskájából robbantottak a Teréz körúton!

 A tettes olyan táskát használt,amilyet három hónapja elloptak a hajléktalan embertől!


 – Az esti filmet néztük a szállón, az NCIS egyik epizódját. Éjfél körül volt, amikor az egyik szállós átkapcsolta a csatornát a hírekre. Így tudtam meg, mi történt. Azonnal felismertem a helyemet. Levert a víz, olyan rosszul lettem, mentőt akartak hívni – idézi fel még most is remegve Varga Pál .A hajléktalan férfi tizenhat éve húzza meg magát a Teréz körút 4. előtt, ahol múlt szombaton este a támadás történt.
 A tettes

gyakorlatilag az ő kapualjából indította a robbantást. A férfi újra felbukkant a Teréz körúton. Miért tűnt el épp aznap, miért hagyta el megszokott helyét?
 Varga Pál: túl sok itt a véletlen. Három hónapja ellopták a hátitáskámat, a rendőrök azt mondták, a robbantó ugyanolyat használt. Ráadásul pont ott, ahol én hajléktalanként dekkolok . Varga Pál: túl sok itt a véletlen.
 Három hónapja ellopták a hátitáskámat, a rendőrök azt mondták, a robbantó ugyanolyat használt.  Ráadásul pont ott, ahol én hajléktalanként dekkolok.
– Három hete el sem mozdultam innét, higgyék el! De két hete alig ettem, napok óta nem aludtam. A szállósok tudták, pén­tek este kijöttek és szinte könyörögtek, menjek velük. Olyan rosszul voltam, hogy végül mentem. Nem igaz tehát a legenda, hogy a robbantás előtt küldtek el a helyemről – magyarázza Pál.
 A rendőrök először vasárnap reggel hallgatták ki Pált, legalább három órán át. Aztán hétfőn újra, és szerdán is bevitték, akkor DNS-mintát és ujjlenyomatot is vettek tőle. Emellett a járőrök is rendszeresen megállnak egy pár szóra, – Három hónapja ellopták innen a hátitáskámat, ezt a rendőrök is tudják. Azt mondták, a robbantó pont ugyanolyat használt. Túl sok a véletlen egybe­esés. Az én hátizsákom, az én helyemen – mondja a férfi.
 A hátizsák DNS-mintáit a rendőrök feltehetően összevetik majd a robbantáshoz használt táska maradványaival.
Az 50 éves férfit nagyon sokan ismerik a környéken, többen is megállnak beszélgetésünk alatt, miben tudnak neki segíteni. A két sérült rendőr, A. Szabina és V. László is gyakran váltott szót vele. Pált megrázták a történtek.
 – Mindketten nagyon kedvesek. Biztos vagyok benne, aznap is jöttek volna hozzám, de nem voltam itt – rázza a fejét. Pál végig tagoltan, érthetően beszél, de előtör belőle a sírás, amikor elmondja: most csütörtökön megszüntették a rokkantnyugdíját.
 Munkaképesnek nyilvánították a több mint húsz éve az utcán élő férfit, aki szobafestő, kőműves is volt, de egy autóbaleset miatt súlyos agysérülést szenvedett. Fél a magasságtól, nem tud létrára menni. Többféle gyógyszert kellene szednie, de így már nem tudja kifizetni.
 – Csak 26 ezer forint volt. Most már az a kicsi sincs – fakad ki.
 A robbantó fiatalember hónapok óta készülhetett a tettére, amely után át is öltözött Garázsnyitót használt Azonosíthatta a rendőrség a Teréz körúti robbanószerkezet távirányítóját.
A napokban ugyanis egy adott kft. által forgalmazott berendezés miatt, célzottan tartottak ellenőrzést egy vidéki címen. Oda még tavasszal rendeltek a termékből, ami egy átlagos garázskapu nyitására is szolgáló kapcsoló. A portál szerint a cég átadta a vevőlistát, és a rendőrök most lakásról lakásra járva ellenőriznek mindenkit, aki az interneten keresztül rendelt a szerkezetből.
 Megerősítette a Terrorelhárítási Központ főigazgató-helyettese, hogy az ő munkájukra is szükség van a robbantó utáni hajszában, több munkatársuk szintén részese a nyomozócsoportnak. Bodnár Zsolt ennél többet nem kívánt mondani.
Nagyapáink módszere
amivel eltűnik
a hasi zsír! Íme:
Ebből 1 kanál étkezés
előtt = A KÖTÉNY HAS
eltűnik 2 hét alatt !
Otthoni módszer a
bütyök eltüntetésére!
Így tüntesd el 4-6 hét alatt!